Principală  —  Ştiri   —   Termoelectrica susține că sunt posibile…

Termoelectrica susține că sunt posibile abateri în asigurarea cu energie termică, în contextul perturbațiilor din sistemul electroenergetic

Termoelectrica S.A. anunță luni, 5 decembrie, că în legătură cu perturbațiile din sistemul electroenergetic, în anumite zone pot apărea abateri în asigurarea cu energie termică a consumatorilor. Compania menționează că întreprinde toate măsurile pentru a oferi consumatorilor „confortul termic necesar”.

„Rugăm consumatorii să manifeste înțelegere. Revenim cu detalii”, a anunțat luni, 5 decembrie Termoelectrica S.A. într-un scurt comunicat.

Reprezentanții ÎS „Moldelectrica” au anunțat pe 5 decembrie despre „perturbații în sistemul electroenergetic”, menționând că sunt posibile deconectări ale energiei electrice.

Anunțul întreprinderii vine la scurt timp după ce armata rusă a lansat un atac masiv cu rachete asupra regiunilor din Ucraina.

Pe 3 decembrie curent, S.A. „Energocom” a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES) pentru luna decembrie.

„De asemenea, am convenit să analizăm opțiunea extinderii contractului pentru perioada ianuarie – martie 2023 pentru a asigura toată țara cu electricitate”, a mai menționat Spînu.

Astfel, malul drept va achiziționa în luna decembrie aproximativ 204 mii MW, la preț de 73 de dolari per MW, în schimbul a 5,7 milioane de metri cubi de gaze, întreaga cantitate livrată de Gazprom, care vor fi livrate regiunii transnistrene.

Ministrul a mai spus că, odată cu semnare acestui contract, „se reduce riscul deconectărilor masive de la electricitate”.