Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ziua Mondială a Populației

Ziua Mondială a Populației

Ziua Mondială a Populației este marcată în fiecare an la 11 iulie, ca urmare a atingerii cifrei de cinci miliarde a populației globale, la 11 iulie 1987.

Marcarea acestei zile a avut loc prima dată în 1989, la recomandarea Consiliului Director al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și a câștigat popularitate de la o ediție la alta, bucurându-se de sprijin și interes din partea organizațiilor și maselor din întreaga lume.

În acest an, Organizația Națiunilor Unite marchează cea de-a 70-a aniversare de la fondarea sa. În tot acest timp, misiunea care a stat la temelia ONU, a fost să dea speranță și să ofere suport celor mai vulnerabile categorii ale populației. „În această Zi Mondială a Populației, îndemnăm țările să obțină rezultate importante, care vor face anul 2015 unul al acțiunii la nivel mondial și care plasează persoanele pe primul loc, astfel încât acestea vor oferi ajutor la edificarea stabilității, păcii și prosperității durabile pentru generațiile de viitor”, susțin reprezentanții ONU.