Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Moldovenii întorși din Marea…

VIDEO Moldovenii întorși din Marea Britanie cu cursa charter: Venim în Moldova ca să fim în siguranță

La 23 martie, 180 de moldoveni s-au întors în țară, din Marea Britanie, cu o cursă charter. Pentru ZdG, pasagerii au spus că prețul biletelor a variat între 250 și 350 de euro – practic dublu față de cursele obișnuite. Pasagerii au mai declarat că au fost informați despre obligativitatea carantinei și au semnat pentru ca în următoarele 14 zile să se autoizoleze la domiciliu, din cauza riscului de răspândire a coronavirusului.

Totuși, unii dintre pasageri s-au îmbrățișat cu cei care îi așteptau și foarte puțini au respectat distanța socială. Pasagerii au plecat cu mașini private, mai multe persoane împreună. În zona Aeroportului nu se afla nicio ambulanță.

După suspendarea tuturor curselor aeriene regulate, Guvernul R. Moldova a autorizat mai multe curse charter pentru a permite evacuarea cetățenilor săi din zonele afectate, dar și pentru permite transportarea cetățenilor străini de pe teritoriul R. Moldova.

Astfel, în perioada 24 – 26 martie, urmează a fi autorizate cinci curse charter pentru transportarea pasagerilor, care vor fi operate de Air Moldova și Fly One:

  • AIR MOLDOVA, din 24 martie 2020, CHIȘINĂU – PARIS (BEAUVAIS) – CHIȘINĂU;
  • FLYONE, din 25 martie 2020, CHIȘINĂU – LONDRA (SOUTHEN) – CHIȘINĂU;
  • AIR MOLDOVA, din 25 martie 2020, CHIȘINĂU – PARIS (BEAUVAIS) – CHIȘINĂU;
  • FLYONE, din 26 martie 2020, CHIȘINĂU – ISTANBUL– CHIȘINĂU;
  • FLYONE, din 26 martie 2020, CHIȘINĂU – MOSCOVA – CHIȘINĂU.