Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Un polițist, filmat cum…

VIDEO Un polițist, filmat cum trage de mână o femeie care vinde verdețuri. Reacția IGP

Direcția inspectare efectiv a IGP a inițiat o anchetă de serviciu în cadrul căreia vor fi stabilite toate circumstanțele cazului și corectitudinea comportamentului angajatului Poliției filmat astăzi, 3 iunie, cum apucă și trage o femeie de mână, iar mai mulți trecători condamnă acțiunile acestuia.

Poliția notează într-un comunicat de presă că nu tolerează „asemenea comportament din partea angajaților poliției, care ar trebui să comunice și să intervină decent, în raport cu cetățenii, chiar dacă aceștia au încălcat legea”.

Precizările IGP:

Astăzi, în jurul orei 11:00, angajata sectorului de poliție al Inspectoratului de Poliție Rîșcani a fost solicitată telefonic de către locatarii blocului, amplasat pe bd. Moscova, pe faptul că la intersecția străzii Matei Basarab și bd. Moscova, de către persoane în etate, preponderent din suburbiile capitalei, este organizat și desfășurat comerț stradal neautorizat.

La fața locului s-au deplasat doi angajați ai poliției, care au constatat că 5 persoane în etate, au improvizat o piață neautorizată și comercializau produse agricole, cultivate în condiții casnice.

Ulterior, patru din cele cinci persoane s-au conformat cerințelor legale ale forțelor de ordine de a se deplasa la piața autorizată de către APL, care se află la 100 de metri distanță.

O doamnă categoric a refuzat deplasarea la piață, invocând diferite motive, comunicând de 4 ori nume de familii și date eronate.

În contextul celor expuse, doamnei i s-a cerut să urmeze angajații la Sectorul de Poliție pentru identificare și întocmirea unui proces-verbal cu privire la contravenție, iar ultima a ignorat cerințele.