Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Prim-ministra Natalia Gavrilița, după…

VIDEO Prim-ministra Natalia Gavrilița, după ședința Guvernului: „Mergem în Parlament pentru a cere stare de urgență pentru 60 de zile”

Prim-ministra Natalia Gavrilița anunță că Guvernul a aprobat hotărârea cu privire la instituirea stării de urgență în R. Moldova în legătură cu situația din Ucraina.

„Astăzi, la CSE am decis recomandarea de instituire a stării de urgență pentru o perioadă de 60 de zile în legătură cu situația din Ucraina, Voi merge în Parlament pentru a solicita declararea stării de urgență. Pe perioada acestei stări de urgență vom institui un regim special de intrare și ieșire din țară. (…)

La ora 13:00 erau aproximativ 3 mii de cetățeni care au intrat în R. Moldova.

(…) Deocamdată nu există riscuri ca să rămânem fără gaze naturale. Stocuri de produse alimentare sunt. Avem și posibilitatea de suplinire a stocurilor de produse. Nu trebuie să instituim panică”, a menționat Natalia Gavrilița.

„Fac un apel către cetățenii noștri care se află în Ucraina – să vină acasă. Să părăsească teritoriul Ucrainei. Toate instituțiile statului sunt în stare de alertă. Vă rugăm să transmitem doar informații oficiale”, a adăugat ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Deputații urmează să examineze și respectiv să voteze, în procedură de urgență, propunerea Guvernului cu privire la declararea stării de urgență în R. Moldova în legătură cu situația din Ucraina.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a convocat joi dimineață, 24 februarie, ședința Consiliului Suprem de Securitate, în legătură cu situația din Ucraina.După ședința, șefa statului a anunțat că Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență în țară.

Tot președinta Sandu a anunțat a dispus intensificarea eforturilor de patrulare ale subdiviziunilor MAI pentru a preveni eventuale provocări.

Stare de urgență în R. Moldova, pe înțelesul cetățenilor

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina. O explozie puternică a fost raportată în apropierea cazărmii unei brigăzi mecanizate din Odesa, două explozii puternice – la Kiev. De asemenea, explozii au fost raportate și la Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk.