Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Mai mulți oameni, printre…

VIDEO Mai mulți oameni, printre care și deputați socialiști mărșăluiesc pe străzile din Capitală în susținerea fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon, reținut într-un dosar penal: „Libertate lui Dodon”, „Jos Maia Sandu”

Mai mulți oameni, printre care și deputați socialiști mărșăluiesc pe străzile capitalei în susținerea fostului președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon, reținut fiind cercetat inclusiv pentru trădare de Patrie.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, reprezentanții Președinției R. Moldova ne-au spus că nu comentează acțiunile și acuzațiile aduse de socialiști.

„Nu comentăm. Trăim într-o țară unde dreptul la protest este asigurat tuturor cetățenilor”, a declarat Sorina Ștefârță, purtătoarea de cuvânt a Președinției.

UPDATE 11:00 Protestatarii PSRM au pornit, în marș, prin centrul Capitalei. „Libertate”, „Vrem justiție corectă”. „Jos Guvernul”, „Demisie”, „Vrem dreptate”, „Jos Maia Sandu” – scandează simpatizanții Partidului Socialiștilor din R. Moldova.

Conform unui comunicat emis de PSRM, în această dimineață, manifestanții s-au adunat în fața Parlamentului și au cerut eliberarea lui Igor Dodon și „încetarea dosarelor fabricate la comandă”.

Marți, 24 mai, fostul președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore. După aproape 11 ore de percheziții, socialistul Igor Dodon a fost escortat în izolatorul de detenție preventivă a Centrului Național Anticorupție (CNA).

Fostul lider al PSRM este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Igor Dodon pledează nevinovat ș declară că dosarul „este unul politic și este cusut cu ață galbenă”. Detalii aici

Procurorii anticorupție au efectuat marți, 24 mai, zece percheziții în mai multe imobile ale familiei fostului președinte al R. Moldova Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore fiind învinuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită, și în trei automobile. În cadrul perchezițiilor efectuate, procurorii au depistat bunuri și bani în sumă de zeci de milioane de lei, iar în una din locațiile supuse perchezițiilor au fost depistate peste 600 de mii de lei, 17 mii de euro și 1000 de dolari.