Principală  —  IMPORTANTE   —   Fostul președinte al R. Moldova,…

Fostul președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon, după ce a fost reținut: „Și ce dacă m-ați arestat? De mâine vor scădea prețurile, se vor mări pensiile și salariile?… Acesta e un dosar politic cusut cu ață galbenă”

Foto: ZDG

După ce a fost reținut pentru 72 de ore, fostul președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon, a declarat că este „ținta unei justiții regizate și dirijate politic” și că „acesta e un dosar politic cusut cu ață galbenă”.

Într-un mesaj transmis prin intermediul avocaților săi și postat pe pagina sa de Facebook, fostul președinte al R. Moldova spune că pentru „fiecare element care prezintă interesul procurorilor” el are „explicațiile și justificările necesare, pentru a înlătura orice suspiciune sau bănuială de corupție și ilegalitate.”

„(…) Acesta e un dosar politic cusut cu ață galbenă. Și sunt sigur că o judecată corectă și necontrolată politic îmi va da dreptate (…). În aceste condiții, aflată în impas, guvernarea a procedat așa cum proceda regimul lui Plahotniuc – a identificat principala forță a opoziției, principalul lider cu credibilitate politică și au lovit cu toată forța, prin abuz al justiției, prin hărțuire, prin plasare în arest și prin denigrare mediatică. Guvernarea îl înlătură pe cel de care se teme. Dar voi credeți oare că oamenii nu își dau seama că vreți să lăsați țara fără opoziție, ca într-o dictatură? Voi credeți că oamenii nu își dau seama că tot acest show cu mascați s-a făcut și cu scopul de a distrage atenția cetățenilor de la criza în agricultură, de la prețuri și tarife înalte, de la sărăcie și de la incompetența și iresponsabilitatea guvernării PAS? Toți, totul înțeleg. Oamenii simpli sunt mai deștepți decât mulți dintre voi, care stați azi prin Parlament sau ministere.

Și ce dacă m-ați arestat azi? De mâine vor scădea prețurile, se vor mări pensiile și salariile și vor veni în sfârșit „vremurile bune” promise? Veți vedea că vor trece câteva zile sau câteva săptămâni și oamenii iarăși o să ceară de la voi o viață mai bună, nu promisiuni și cai galbeni pe pereți (…). Eu aici voi rezista. Voi, stimați colegi, rezistați acolo unde sunteți, la libertate, și demonstrați că sunteți cea mai importantă forță politică din interiorul țării”, a transmis Igor Dodon prin intermediul avocaților săi.

Marți, 24 mai, fostul președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore. După aproape 11 ore de percheziții, socialistul Igor Dodon a fost escortat în izolatorul de detenție preventivă a Centrului Național Anticorupție (CNA).

Fostul lider al PSRM este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Procurorii anticorupție au efectuat marți, 24 mai, zece percheziții în mai multe imobile ale familiei fostului președinte al R. Moldova Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore fiind învinuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită, și în trei automobile. În cadrul perchezițiilor efectuate, procurorii au depistat bunuri și bani în sumă de zeci de milioane de lei, iar în una din locațiile supuse perchezițiilor au fost depistate peste 600 de mii de lei, 17 mii de euro și 1000 de dolari.