Principală  —  IMPORTANTE   —   Vești bune pentru șoferi: a…

Vești bune pentru șoferi: a intrat în vigoare procedura simplificată de examinare medicală pentru obținerea permiselor de conducere

Sursa: TV8

Din data de 1 octombrie, au intrat în vigoare noile norme privind examinarea medicală a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permisului de conducere. Este vorba despre simplificarea procedurii pentru examinarea medicală a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permiselor de conducere din grupa I, categoria AM, A1, A2, A, B1, B, șoferi amatori.

Astfel, examinarea conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permiselor de conducere din grupa I va fi efectuată de către medicul de familie, la cererea solicitantului.

Informația privind problemele de sănătate mintală sau cele legate de consumul de droguri și alcool va fi furnizată medicilor de familie de Centrele comunitare de sănătate mintală și Dispensarul Republican de Narcologie, în baza solicitării acestuia, în termen maxim de trei zile lucrătoare.

Totodată, ordinul emis de Ministerul Sănătății stipulează că, în cazul în care medicul de familie constată că solicitantul suferă și/sau se află sub supraveghere medicală, pentru una sau mai multe afecțiuni, sau constată riscuri și pericole, care pot apărea în timpul conducerii vehiculelor, acesta va fi consultat de Comisia medicală teritorială de examinare a conducătorilor auto, care include specialiști de „profil îngust”.

În ceea ce privește obținerea permisului de conducere din grupa II profesioniști, examinarea medicală se va realiza, în continuare, în cadrul comisiilor teritoriale de examinare medicală a conducătorilor auto. În cadrul acestor comisii, vor trece examenul medical și persoanele care nu sunt înregistrate pe lista unui medic de familie.