Principală  —  Ştiri  —  Social   —   UPDATE/ FOTO. Fragmentele descoperite pe…

UPDATE FOTO. Fragmentele descoperite pe câmpul de lângă o localitate din Zona de Securitate ar fi ale aceleiași rachete care a fost găsită anterior într-un lac din raionul Anenii Noi

Sursa: mvdpmr/Telegram

UPDATE 21:20 Autoritățile neconstituționale de la Tiraspol susțin că fragmentele descoperite astăzi ar fi ale aceeași rachete ale cărei părți au fost găsite, la sfârșitul lunii septembrie, în comuna Chițcani și în lacul din apropierea localității Hârbovăț, raionul Anenii Noi.

„Obiectul metalic, care arată ca un fragment de rachetă, se afla pe câmp, la un kilometru și jumătate de cele mai apropiate case rezidențiale”, a transmis așa-numitul Ministerul de Interne din stânga Nistrului, care a publicat mai multe imagini.

Știrea inițială:

Presa din stânga Nistrului scrie că într-o localitate din Zona de Securitate ar fi fost descoperite joi, 5 octombrie, fragmente ale unei rachete antiaeriene.

Fragmentele ar fi fost găsite pe un câmp din apropierea satului Gîsca, raionul Căușeni. Deocamdată nu au fost publicate imagini de la fața locului, dar „reprezentanții structurilor relevante, inclusiv observatori militari”, examinează rămășițele de muniție descoperite, conform presei din regiunea transnistreană.

Autoritățile de la Chișinău nu au confirmat încă informațiile despre fragmentele de rachetă care ar fi ajuns pe teritoriul R. Moldova, pentru a treia oară în ultima lună.

La 27 septembrie, autoritățile au fost alertate cu privire la prezența unor „fragmente neidentificate” în lacul din apropierea localității Hârbovăț, raionul Anenii Noi, . Specialiștii Bombteh ai Poliției naționale au detonat cu succes componenta cu explozibil a rachetei prăbușite, a doua zi.

În comuna Chiţcani din raionul Căușeni au fost descoperite, în seara zilei de 26 septembrie, alte bucăți ale unei rachete. Atunci, pretinsul Minister al Afacerilor Interne de la Tiraspol a transmis că, „cel mai probabil”, acestea sunt părți ale aceleiași rachete S-300 găsite pe 25 septembrie într-o gospodărie.