Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Alte fragmente de rachetă, descoperite…

Alte fragmente de rachetă, descoperite pe un câmp din regiunea transnistreană

Sursa: mvdpmr/Telegram

În comuna Chiţcani din raionul Căușeni ar fi fost descoperite, în seara zilei de 26 septembrie, alte bucăți ale unei rachete. Conform pretinsului Minister al Afacerilor Interne de la Tiraspol, „cel mai probabil”, acestea sunt părți ale aceleiași rachete găsite pe 25 septembrie într-o gospodărie.

„În timpul unor lucrări în câmp, un locuitor din Chiţcani a observat două obiecte metalice de formă cilindrică. Unul dintre ele avea o lungime de aproximativ trei metri. Bărbatul a raportat descoperirea la poliție. O echipă de anchetă și operațională, geniști ai Ministerului Apărării și observatori ai comisiei tripartite s-au deplasat la fața locului.

În timpul inspecției vizuale, specialiștii au stabilit că este vorba de epava rachetei S-300: rezervor de combustibil, motor de marșarier. Cel mai probabil, acestea sunt părți ale aceleiași rachete găsite pe 25 septembrie în grădina uneia dintre casele din satul Chiţcani. Nu s-au înregistrat pagube sau victime. Fragmentele rachetei au fost îndepărtate de la fața locului. Ministerul de Interne îi îndeamnă pe cetățeni să rămână calmi și să nu intre în panică”, au transmis autoritățile nerecunoscute din stânga Nistrului.

Ministerul Apărării de la Chișinău nu a confirmat, până acum, că spațiul aerian național a fost survolat de obiecte neidentificate. Purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă a transmis că reprezentantul Chișinăului în cadrul Comisiei Unificate de Control va adresa „întrebările de specialitate ca să știm mai multe detalii”. 

În dimineața zilei de luni, 25 septembrie, soldații ucraineni au doborât 19 drone Shahed și 11 rachete de croazieră lansate de armata rusă asupra regiunilor Nikolaev, Kirovohrad și Odesa.

 În Odesa, un port maritim și un hotel au fost distruse în urma atacurilor rusești, potrivit Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei.