Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un punct de trecere a…

Un punct de trecere a frontierei cu Ucraina și-a reluat activitatea, iar alte două și-au sistat temporar activitatea din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană

UPDATE 10:40 Poliția de Frontieră informează că și-a reluat activitatea PTF Grimăncăuți – Vașcovțî, însă de la ora 10:00 PTF Mirnoie-Tabaki și PTF Vulcănești-Vinogradovca și-au sistat activitatea. Motivul nefuncționării este același – deconectarea energiei electrice pe partea ucraineană.

Poliția de Frontieră a anunțat miercuri dimineața că punctele de trecere a frontierei de stat Grimăncăuți-Vașcovțî și Briceni-Rossoșanî și-au sistat temporar activitatea din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană.

„Recomandăm participanților la trafic să opteze, din timp, pentru alte puncte de trecere din proximitate.

Conform informațiilor parvenite din partea colegilor ucraineni întreruperea energiei electrice este rezultatul defecțiunilor tehnice înregistrate în urma atacurilor Federației Ruse asupra Ucrainei”, a anunțat Poliția de Frontieră.

Marți, 15 noiembrie, timp de câteva ore au fost nefuncționale toate punctele de trecere a frontierei cu Ucraina. Motivul fiind defecțiunile tehnice atestate la baza de date a Serviciului Vamal al Ucrainei.

După ce Rusia și-a intensificat atacurile asupra Ucrainei, lovind în infrastructura energetică a țării vecine, punctele de trecere a frontierei de stat cu Ucraina își sistează tot mai des activitatea din cauza riscurilor de alerte aeriene sau din cauza lipsei de curent electric.