Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un microbuz cu 20 de…

Un microbuz cu 20 de moldoveni s-a răsturnat în România

În această dimineață, în Județul Harghita, România, s-a produs un accident rutier în care a fost implicat un microbuz din R. Moldova ce se deplasa pe ruta Praga-Orhei.

Sursa foto: igsu.ro

Conform informațiilor preliminare, un microbuz, care venea din Republica Cehă și se îndrepta spre R. Moldova, a derapat de pe carosabilul acoperit de zăpadă și s-a răsturnat între localitățile Tulgheş şi Borsec din România. La momentul accidentului, în autovehicul se aflau 20 de persoane. În urma accidentului au decedat două persoane, 11 prezintă diverse traumatisme si alte şapte au fost internate în spitalul din orașul Toplița.

La locul accidentului au fost trimise de urgență o autospecială de stingere, 2 descarcerări, 5 echipaje SMURD și 3 ambulanțe ale Seviciului Județean de Ambulantă, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din România (IGSU).

Ulterior, forțele de intervenție au fost suplimentate cu o ambulantă de terapie intensiva mobila SMURD, doua echipaje de prim-ajutor și o descarcerare din cadrul ISU Neamț.

La indicația premierului Pavel Filip a fost creată o celulă de criză pentru elucidarea circumstanțelor accidentului rutier.

„Ambasada R. Moldova la București este în contact permanent cu autoritățile române. În acest sens, Ministerul va reveni cu informații suplimentare”, anunță Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, într-un comunicat de presă.

Informații de contact:
Centrul de Apel al MAEIE: 0 800 909 90, precum și Ambasada R. Moldova de la Bucureşti tel.: + 40787898050