Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Împușcături la Aeroportul…

ULTIMA ORĂ Împușcături la Aeroportul Internațional Chișinău. Primele informații

Sursa foto: Chisinau International Airport

UPDATE 18:40 În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, cetățeanul străin a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal două persoane, anunță canalul guvernamental de Telegram Prima Sursă.

„La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un incident armat în care unui cetățean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal două persoane.  La această oră, individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situației la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea și ordinea publică la aeroport”, susțin autoritățile.

UPDATE 18:31 Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) anunță că atacatorul a fost capturat de BPDS FULGER. Luptătorii din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială FULGER au reușit să anihileze agresorul care a făcut două victime în urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău.

„În acest moment pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale. Confirmăm existența a două victime. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte. Revenim cu amănunte”, spune MAI.

UPDATE 17:55 Conform unor informații ale ZdG, focul a fost tras de un bărbat care aterizase cu o cursă din Turcia. La fața locului sunt mai multe mașini de poliție și ambulanțe. Conform primelor informații, cel puțin o persoană, polițist de frontieră, a fost rănită. Oamenii care lucrează la Aeroport au fost evacuați din clădire.

Persoana care a efectuat împușcăturile s-a baricadat ulterior într-o încăpere a Aeroportului. Anterior, aceasta ar fi efectuat câteva împușcături în aer, iar ulterior, ar fi tras și în direcția unor polițiști de frontieră.

Știrea inițială:

Mai multe împușcături s-au auzit vineri, 30 iunie, la Aeroportul Internațional Chișinău. Un martor ne-a comunicat că un bărbat a efectuat mai multe împușcături, iar oamenii au fost evacuați din clădire.

Conform informațiilor obținute de ZdG, un bărbat care a aterizat la aeroport a efectuat câteva împușcături în aer. Organele de drept se află la fața locului. Persoana care a efectuat împușcăturile s-a baricadat într-o încăpere de la aeroport.

Nu se cunosc deocamdată motivele pentru care bărbatul a efectuat împușcăturile și nici cum a ajuns acesta cu armă la aeroport.

Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), a confirmat pentru ZdG că au loc împușcături și a spus că va reveni cu detalii.

„Fără comentarii. Aeroportul este un obiectiv ca și oricare altul, vă rog să vă adresați la organele competente, nu la Aeroport”, a declarat Constantin Vozian, administratorul Aeroportului Internațional Chișinău. El a mai adăugat că nu cunoaște detalii. „Nu cunosc. Eu, în acest moment, merg spre Aeroport să văd ce se întâmplă. Nu știu ce este. Cred că e cazul să vorbiți cu poliția, cu organele de drept”, a mai spus Vozian.