Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Declarațiile fondatorului Bismobil Kitchen, care…

Declarațiile fondatorului Bismobil Kitchen, care este căutat de oamenii legii după ce a evadat: „Voi explica de ce am fugit pe 7 aprilie”

Sursa: Mihail Șaran/Facebook

Pe pagina de socializare a directorului și fondatorului companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, care este căutat de oamenii legii de vineri, 7 aprilie, după ce a evadat, a apărut o postare din numele său. Acesta a afirmat că „știe că într-o zi o să se predea organelor de urmărire penală, sau singuri o să îl rețină, însă până atunci o să se expună online”, explicând de ce a fugit. Antreprenorul nu a comunicat despre locul în care se află în prezent.

ZdG nu a putut să-l contacteze pe Șaran pentru a confirma dacă el a scris mesajul, pentru că nu răspunde la apeluri.

„Știu ca în ultima perioadă sunteți șocați de ceea ce se petrece, dar vă asigur că este o mascaradă umilitoare pentru mine și familia mea, pentru prieteni şi pentru cei care sunt cu mine permanent.

Am ajuns sa fiu fugar, fugar din țara mea proprie, unde am depus suflet și m-am străduit să construiesc ceva frumos, ceva ce nu a mai fost în lumea bucătăriilor, cu oameni devotați, clienți fericiți și investitori satisfăcuți, însă totul s-a distrus, s-a distrus într-un mod foarte organizat, organizat de………………………….. niște oameni fără suflet, oameni care văd doar bani și nimic altceva”, se arată în postarea publicată pe pagina sa de Facebook în seara zilei de marți, 11 aprilie.

Acesta susține că a fugit de oamenii legi pentru că și-ar fi pierdut încrederea în justiție și ar fi înțeles că nu avea sens să aștepte pronunțarea instanței de judecată, care examina cererea procurorilor de plasare în arest preventiv în penitenciar.

„Am pierdut încrederea în justiţie, am înțeles că nu sunt auzit, mă vor închide cu orice preţ, am înțeles că nu are sens să aștept pronunțarea, deoarece o să fie pozitiv pentru procurori și negativ pentru mine, de aceea am și plecat acasă.

Însă lângă casă deja mă așteptau grupa operativă care dorea să mă aresteze cu o plăcere deosebită, aceiași grupă care mi-au făcut percheziție la domiciliu pe 03.04.2023, fără nici un temei au intrat în casă sub pretext înșelător de a mă vizita, însă odată întrați în apartament au scos Ordin de la procuratura PCCOCS de percheziție în flagrant art. 125 (prostii), au ridicat telefonul meu mobil și au plecat, spontan și fără multe explicații.

Asta și a fost motivul pentru care am fugit pe 7 aprilie, cine ar pleca la Penitenciar 13,( binevol), mai ales că condițiile sunt inumane, cu atât mai mult că am stat acasă doar câteva zile din momentul eliberării de Curtea de Apel”, potrivit mesajului făcut public.

Vineri, 7 aprilie, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că Mihail Șaran, cercetat într-un dosar de escrocherie, a evadat înainte ca magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, să se expună asupra demersului procurorilor de înlocuire a arestului la domiciliu cu arest preventiv pentru 30 de zile.

Urmare a solicitării procurorilor, conform PCCOCS, fondatorul „Bismobil Kitchen” urma să revină în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce anterior Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților și l-a plasat în arest la domiciliu. Acesta, însă, nu s-a prezentat la pronunțarea încheierii judecătorești emisă de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

„În schimb, după ședința de examinare a demersului procurorului, până la pronunțarea încheierii, învinuitul s-a deplasat în parcul „Dendrariu.” Acolo, acesta a forțat și a înlăturat de pe corp brățara electronică în baza căreia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat haina în care era îmbrăcat, pentru ca să nu fie recunoscut și a evadat. La moment, acesta este căutat de Poliția R. Moldova pentru a fi reținut.

Demersul procurorilor urma a fi examinat joi, însă ședința a fost amânată la demersul părții apărării, motivând necesitatea audierii unor martori. Inițial, învinuitul a fost reținut la 19 ianuarie 2023, la aeroportul din Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia”, a anunțat PCCOCS.

Poliția solicită persoanelor care dețin informații despre locul aflării fondatorului companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, care a evadat din custodia oamenilor legii, să apeleze la numărul de telefon 112 sau 079420674. Conform Poliției, Șaran și-a scos „brățara GPS și a fugit într-o direcție necunoscută, folosind mașina avocatului său”.

Pe 4 aprilie 2203, procurorii PCCOCS au depus la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, un demers de înlocuire a arestului la domiciliu în arest preventiv pentru 30 de zile, astfel încât acesta să „nu influențeze martorii și să nu împiedice în alt mod desfășurarea obiectivă a investigațiilor”.

Mihail Șaran, directorul și fondatorul companiei „Bismobil Kitchen” a fost reținut pe 19 ianuarie 2023 la Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce intenționa să părăsească țara, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest preventiv.

Ziarul de Gardă a venit anterior cu detalii din „bucătăria” afacerii „Bismobil”. A publicat mărturii ale clienților, explicațiile avocatului, dezvăluirile unui administrator și dilemele unui investitor.