Principală  —  IMPORTANTE   —   Trafic intensificat, pentru a doua…

Trafic intensificat, pentru a doua zi consecutiv, la patru puncte de trecere a frontierei. Poliția de Frontieră: La Palanca, s-a format un rând de 8 km

Poliția de Frontieră informează vineri, 25 februarie, că patru puncte de trecere a frontierei de stat sunt aglomerate la această oră, pe direcția de intrare în Republica Moldova.

Situația la frontieră, ora 8:00:

PTF Criva – Mamaliga sunt peste 100 de mijloace de transport;
PTF Giurgiulești-Reni sunt circa 20 de mașini;
PTF Palanca – Maiaki-Udobnoe, rândul are o lungime de circa 8 km
PTF Tudora – Starokazacie, rândul are o lungime de 2 km;

Pentru degajarea circulației transfrontaliere, recomandăm călătorilor să opteze și pentru alte puncte din vecinătate, cum ar fi: PTF Larga-Kelmențî, Briceni – Rossoșani, PTF Otaci-Moghilev-Podolsk, cât și punctele de trecere a frontierei din partea de sud a Republicii Moldova.

În ultimele 12 ore la trecerea frontierei de stat au fost înregistrate 19 645 traversări persoane, dintre care un număr de 12 694 traversări pe direcția intrare în Republica Moldova.

Din totalul de treceri ai frontierei de stat – 14 567 au constituit traversările cetățenilor străini, cu precădere a cetățenilor Ucrainei – 9 777 de traversări.

Pe parcursul nopții circa 700 de polițiști de frontieră au fost implicati la fluidizarea traficului transfrontalier. Situații de conflict nu au fost înregistrate.

În conformitate cu Dispoziția nr.1 din 24 februarie 2022:

– Cetățenii ucraineni vor putea intra pe teritoriul Republicii Moldova inclusiv cu acte de identitate interne și fără obligativitatea prezentării certificatului Covid-19. Minorii vor fi admiși cu certificat de naștere, buletin de identitate intern sau pașaport.

– Automobilele vor putea intra pe teritoriul Republicii Moldova fără carte verde, cu condiția procurării acesteia în termen de 24 de ore.

Peste 4000 de cetățeni ucraineni au traversat frontiera Republicii Moldova, iar peste 100 au solicitat azil, informează Ministerul Afacerilor Interne. În total, au intrat în R. Moldova 6 343 de persoane, dintre care 4 244 de ucraineni și 1 656 de cetățeni moldoveni. Spre Ucraina s-au îndreptat 1 044 de cetățeni ai R. Moldova și 488 de cetățeni ucraineni. Detalii aici

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina. O explozie puternică a fost raportată în apropierea cazărmii unei brigăzi mecanizate din Odesa, două explozii puternice – la Kiev. De asemenea, explozii au fost raportate și la Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk. 

Consiliul de Securitate al Rusiei a votat luni, 21 februarie, pentru recunoașterea independenței autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugansk, iar liderul de la Kremlin Vladimir Putin a semnat decretele pentru independența celor două regiuni și a trimis trupe ruseşti în anumite zone din regiunile Doneţk şi Lugansk ca să asigure menținerea păcii. Occidentul a condamnat decizia Rusiei și a declarat că impune sancțiuni. Ucraina a solicitat convocarea imediată a Consiliului de Securitate al ONU.