Principală  —  IMPORTANTE   —   TOP/ Cele mai citite ANCHETE…

TOP Cele mai citite ANCHETE ZdG din 2023: Detalii despre autorul accidentului de pe bd. Decebal, istoria unor frați care au rămas fără moștenire și stăpânii petrolului și gazelor naturale extrase în R. Moldova

În 2023, cele mai citite anchete ale ZdG l-au vizat pe Dragomir Popovici, autorul accidentului de pe bd. Decebal din seara zilei de 24 iulie, în urma căruia a decedat o mamă de 29 de ani, el fiind vizat, după cum a constatat ZdG, într-o serie de dosare penale după ce a fost prins în stare de ebrietate la volan, istoria unor frați care au rămas fără moștenirea lăsată de bunel, dar și stăpânii petrolului și gazelor naturale extrase în R. Moldova. 

  1. Detalii noi despre autorul accidentului de pe bd. Decebal, în urma căruia o mamă de 29 de ani a decedat: Afacerist cu firmă aproape de faliment. A beneficiat în CINCI cazuri penale de avocați plătiți de stat, în timp ce tatăl său gestionează o firmă cu venituri de milioane58.690 de vizualizări 

Cea mai citită anchetă a ZdG din 2023 a fost cea în care am prezentat detalii noi despre Dragomir Popovici, autorul accidentului de pe bd. Decebal din seara zilei de 24 iulie, în urma căruia a decedat o mamă de 29 de ani. 

ZdG a constatat că, în perioada 2016-2022, acesta a figurat în cinci dosare penale, unul deschis pentru escrocherie, iar celelalte pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate. El a beneficiat și de asistență juridică garantată de stat pentru că ar fi fost o persoană care nu dispunea de resurse financiare suficiente pentru a-și angaja un avocat. În toată această perioadă însă, pe rețelele de socializare, tânărul a afișat, constant, poze din locații luxoase sau de la volanul unor mașini scumpe.

  1. Profilul penal al șoferului care a comis accidentul de pe bd. Decebal, reținut de Poliție după 10 zile. În 2016 a fost amnistiat. În 2021, fusese condamnat la închisoare și anun34.660 de vizualizări

Pe locul doi în top este o altă anchetă în care ZdG a oferit detalii despre autorul accidentului de pe bd. Decebal din seara zilei de 24 iulie. Atunci am scris că în 2016, Dragomir Popovici fusese amnistiat, iar ulterior, judecat penal pentru samavolnicie, dar din nou a scăpat de pedeapsă pentru că a intervenit termenul de prescripție. 

În 2021 instanța decidea să-i fie anulat permisul de conducere și tot în același an, pentru că nu achitase o amendă penală după ce fusese prins în stare de ebrietate la volan, a fost condamnat la șase luni de închisoare și anunțat în căutare. La începutul anului 2022, după ce a plătit integral amenda, Dragomir Popovici a fost absolvit de pedeapsă, iar anunțarea în căutarea a fost anulată. 

  1. „Înțelegere verbală și omenească”. Istoria unor frați care au rămas fără moștenirea lăsată de bunel, care a fost preluată de un lider agricol local, cu implicarea inginerului cadastral20.100 vizualizări 

Podiumul anchetelor ZdG este completat de un articol în care am scris despre istoria a doi frați din satul Cenac, raionul Cimișlia, care s-au plâns că sora lor a fost lăsată fără moștenire, inclusiv cu implicarea inginerului cadastral al primăriei, printr-o tranzacție care a avut loc fără știrea lor. 

Mihail Moldovanu, unul dintre protagoniștii acestei istorii, ne-a comunicat că problema a fost soluționată după ce echipa ZdG a fost în localitate și a discutat cu cei implicați. „Cum ați fost pe aici, parcă ați dat cu ceva magic, că ei s-au speriat toți”, a spus Mihai Moldovanu.


  1. Stăpânii petrolului extras în R. Moldova. Intermediari din lumea K1 au intrat în afacerea cu hidrocarburi  – 18.300 vizualizări 

Locul patru în topul celor mai citite anchete ale ZdG din 2023 îl ocupă ancheta despre stăpânii petrolului extras în R. Moldova, în care am demonstrat cum sub paravanul unei firme aflate la un pas de faliment, resursele de petrol de pe teritoriul satului Văleni, raionul Cahul, concesionate în repetate rânduri, ajung în cisternele unor intermediari din lumea kickboxingului, iar apoi sunt vândute în România. Totul se face în lipsa unui acord cu statul și fără licență de o companie privată. 

  1. Stăpânii gazelor naturale extrase în R. Moldova. Doi frați, venituri de milioane și o firmă aproape de faliment care exploatează fără acte subsolul țării  – 15.800 vizualizări 

Iar locul cinci în topul celor mai citite investigații ale anului 2023 este ocupat de un articol în care am scris despre stăpânii gazelor naturale extrase în R. Moldova și cum doi frați, cu venituri de milioane și o firmă aproape de faliment care exploatează fără acte subsolul țării, sunt implicați în această afacere. 


Vă mulțumim că ne-ați urmărit în 2023. Ziarul de Gardă vă dorește să ningă cu pace, sa ningă cu soare, cu sănătate, cu bucurii și cu împliniri. Anul 2024 să fie mai bun, mai generos, mai optimist. La mulți ani!