Statistica: Chișinăul rămâne lider la capitolul construcții de apartamente și case de locuit

În 2017 a crescut numărul de locuințe date în exploatare în Republica Moldova. Potrivit Biroului Național de statistică (BNS), în anul precedent au fost date în exploatare circa 9 250 locuințe, cu o suprafață totală de 700,4 mii m2. Comparativ cu anul 2016, acest indicator a crescut cu aproape 36%.

Datele BNS arată că, în 2017, au fost date în exploatare 9 249 de locuințe, dintre care 8 236 de apartamente și 1 013 case individuale de locuit. Cele mai multe locuințe s-au construit în orașele din R. Moldova – 8 832 de case și apartamente, iar în sate au fost date în folosință doar 417 de case de locuit.

Raportat la anul 2016, ponderea locuințelor date în exploatare în orașe este în creștere cu aproape 49%, în timp ce în sate acest indice este în scădere cu circa 34%.

Chișinăul este lider detașat la capitolul construcții de apartamente și case de locuit. Astfel, în Chișinău au fost date în exploatare 7 776 de locuințe, în regiunea Nord – 275 de locuințe, în Centru – 848, iar la Sud – 218 de locuințe noi. Pe ultimul loc se plasează UTA Găgăuzia cu doar 132 de locuințe.

Totodată BNS a constat că la Chișinău se înregistrează o creștere semnificativă a locuințelor date în exploatare cu aproape 39%.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *