Salariu lunar de zeci de mii de lei și datorii de milioane. Cu ce avere a plecat din funcție directorul Moldtelecom

Fostul director general al Moldtelecom, Dan Mitriuc, care a demisionat din proprie inițiativă, la începutul lunii iulie, a ridicat de la începutul anului 2019 aproape 762 de mii de lei de la compania pe care a condus-o. În 2018 însă Mitriuc a avut un salariu lunar de circa 38 de mii de lei.

Conform declarației de avere și interese personale, pe care a depus-o la 19 iulie, familia lui Mitriuc deține un teren intravilan și o casă de locuit de 116 m2, procurată în 2015. La fel, ca și în anii trecuți, fostul director al Moldtelecom scrie că este proprietarul unei cote-părți a unui apartament de 72 m2 și are în folosință un alt apartament de 119 m2.

Mitriuc a mai trecut în declarația sa de avere și interese personale două automobile de model Toyota, care însă nu îi aparțin, fiind deținute prin intermediul unor contracte de posesie/folosință.

Totodată, Mitriuc mai indică un cont curent cu o valoare de 405 mii de lei, dar și o datorie de 3,1 milioane de lei la VictoriaBank, contractată în 2015 și scadentă în 2030.

În timpul în care s-a aflat la conducerea Moldtelecom, se pare că Mitriuc nu și-a achiziționat automobile și nu a investit în bunuri imobile. Totuși, în declarația din 2016, acesta indica că din 2011 deține un automobil de model BMW, a cărui valoare se ridica la 180 de mii de lei. Un an mai târziu, în declarația pentru 2017, Mitriuc a indicat că și-a vândut BMW-ul cu doar 10 mii de lei.

Dan Mitriuc a demisionat la doar câteva zile distanță, după ce premierul Maia Sandu a solicitat să fie verificată activitatea întreprinderii Moldtelecom, meționând că această companie ar avea un management defectuos.

Mitriuc este fiul interpretei Steluţa Mitriuc, tot ea, șef interimar Direcția Cultură a Primăriei Chişinău, şi ginerele Tamarei Andruşca, demisă acum o lună, din funcția de director al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Andrușca a fost și membră a Curții de Conturi, iar din CV-ul funcţionarei aflăm că anterior, între anii 2001-2011, aceasta a fost director economic la „Petrom Moldova”, perioadă în care Vladimir Plahotniuc era acolo director comercial, după care, director general.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *