Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ruslan Codreanu, despre denivelările de…

Ruslan Codreanu, despre denivelările de asfalt de pe bulevadrul Ștefan cel Mare și Sfânt

„11 milioane de euro – atât au costat denivelările care au apărut pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, care încep să apară pe bd. Negruzzi și foarte mult sper care nu vor începe să apară și pe Alecsandri. Colegii îmi spun că nu s-a făcut fundația corespunzătoare pentru staționarea transportului public de mare greutate”. Declarația a fost făcută de către Ruslan Codreanu, primarul intermar al capitalei, în cadrul emisiunii „Apropo” de la Vocea Basarabiei.

Codreanu a fost întrebat despre denivelările care au apărut pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în special cele din preajma stațiilor de așteptare a transportului public.

„Nu pot să zic exact a cui este vina, dar faptul că 11 milioane de euro s-au cheltuit aiurea și avem calitatea pe care o avem este rușinos și regratabil. Proiectul este inițiat în 2011, dacă nu greșesc. Noi am dat analize de laborator și așteptăm colegii din laborator să ne spună calitatea asfaltului care a fost turnat și nemijlocit nu pe partea carosabilului, dar anume în stații”.

Codreanu afirmă că lucrările de asfaltare nu s-ar fi făcut corespunzător.

„Colegii îmi spun că nu s-a făcut fundația corespunzătoare pentru staționarea transportului public de mare greutate. Trebuiau consolidate anume fundațiile în stații, ceea ce nu s-a făcut, dar nu vreau să speculez. Așteptăm analizele de laborator”, a declarat Codreanu.

În decembrie 2013, Primăria Chişinău anunţa organizarea unei licitaţii internaţionale privind reabilitarea a 3 străzi centrale: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. V. Alecsandri şi bd. Negruzzi. Câştigătoare a licitaţiei a fost desemnată SC „Delta ACM 93” SRL din România, care s-a angajat să execute lucrări de reabilitare a bd. Ştefan cel Mare şi a celorlalte două străzi în termen de 12 luni, la un preţ evaluat la 11,5 milioane de euro, bani împrumutaţi de primărie de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Fondul Special de Energie Verde al Uniunii Europene şi Banca Europeană de Investiţii.

Sursă foto: realitatea.md