Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Recomandările Poliției pentru cetățenii care…

Recomandările Poliției pentru cetățenii care vor participa la Adunarea „Moldova Europeană”. Cum va fi organizată circulația în capitală

Imagine simbol

Poliția informează că duminică, 21 mai, începând cu ora 11:00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, unde va avea loc Adunarea „Moldova Europeană”, „va fi la datorie, pentru asigurarea ordinii şi liniștii publice, protejarea patrimoniului, apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”. Totodată, reprezentanții poliției au venit cu mai multe recomandări pentru persoanele care vor participa la întrunire.

Oamenii legii îndeamnă cetățenii să nu lase automobilele fără supraveghere și obiectele de preț la vedere, să monitorizeze copiii în permanență pentru a evita orice risc și să aibă grijă de bunurile personale (bani, telefoane mobile, genți).

„Solicităm respectuos să nu purtați genți voluminoase sau rucsacuri, pentru a nu crea incomodități și să vă asigurați că nu dețineți obiecte interzise.

Menționăm că, în perimetrul străzilor G. Bănulescu-Bodoni şi strada A.Puşkin va fi sistată circulația rutieră începând de sâmbătă la ora 08:00 și până luni la ora 06:00, iar polițiștii de patrulare vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi vor redirecţiona deplasarea transportului pentru a nu admite crearea ambuteiajelor şi periclitarea circulaţiei rutiere”, notează Poliția.

Atât pietonii, cât și conducătorii auto sunt îndemnați să manifeste înţelegere faţă de măsurile de siguranţă publică, inclusiv prin prisma unor restricții, și să respecte Legea pentru ca evenimentele să se desfăşoare în condiţii optime.

Ori de câte ori a fost oportunitate am vociferat despre dorința de a deveni o poliție europeană, iar acest eveniment „Moldova Europeană” este un prilej bun de a reitera acest fapt”, a precizat șeful Poliției naționale Viorel Cernăuțeanu în cadrul briefing-ului de presă dedicat evenimentului de duminică.

Printr-o decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale, Guvernul a rezervat Piața Marii Adunări Naționale, pentru ziua de 21 mai, atunci când va avea loc manifestația proeuropeană, anunțată de președinta Maia Sandu.

Programul Adunării „Moldova Europeană”