Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Patru zone mari de parcare…

Patru zone mari de parcare vor fi disponibile în Chișinău în ziua organizării Adunării „Moldova Europeană” – Hartă

În această duminică, 21 mai, când va fi organizată Adunarea „Moldova Europeană”, la Chișinău vor disponibile patru zone mari de parcare la intrările în oraș, iar transportul public va circula obișnuit, cu excepția faptului că Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) va fi rezervată pentru eveniment, iar traficul în această zonă va fi sistat.

Secretarul general al Guvernului, președintele grupului de organizare a Adunării „Moldova Europeană”, Artur Mija, spune că programul Adunării va fi făcut public cu câteva zile înainte de eveniment și că „instituțiile statului vor preveni orice încercare de violență și vor asigura ordinea și liniștea în societate în timpul desfășurării evenimentului”, preconizat pentru 21 mai curent.

„Inspectoratul de Poliție, instituțiile statului vor preveni orice încercare de violență și vor asigura ordinea și liniștea în societate în această duminică. (…) Evenimentul va avea două părți: adresări către cetățeni și un program artistic. Adunarea va dura câteva ore, iar programul va fi plasat pe site-ul moldovaeuropeana.md cu câteva zile înainte de eveniment. Adunarea Moldova Europeană va avea loc în același timp la Chișinău, dar și în alte 33 de capitale și orașe europene.

Harta parcărilor poate fi găsită pe site-ul moldovaeuropeana.md. Sunt patru zone mari de parcare în funcție de intrarea în oraș. (…) Guvernul continuă să lucreze cu Ministerul Afacerilor Interne pentru a asigura fluidizarea traficului în această duminică, așa încât cetățenii care doresc să ajungă la adunare să o poată face fără obstacole. În Chișinău transportul public va circula obișnuit, cu excepția faptului că PMAN va fi rezervată evenimentului. Pe 21 mai numărul de unități de transport public din Chișinău și suburbii va fi suplimentat”, a declarat secretarul general al Guvernului, președintele grupului de organizare a Adunării „Moldova Europeană”, Artur Mija.

Printr-o decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale, Guvernul a rezervat Piața Marii Adunări Naționale, pentru ziua de 21 mai, atunci când va avea loc manifestația proeuropeană, anunțată de președinta Maia Sandu.

Mesajul președintei Maia Sandu către cetățeni: „La 21 mai 2023 vă aștept la Adunarea națională Moldova Europeană”