Principală  —  IMPORTANTE   —   Recomandările MAI către liceeni și…

Recomandările MAI către liceeni și profesori pentru a ajunge la examenul de bacalaureat, în contextul Summitului CPE: „Pe 2 iunie traficul va fi ocazional restricționat”

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a venit cu mai multe recomandări pentru liceeni și profesori, care la 2 iunie trebuie să ajungă la examenul național de bacalaureat, în contextul summitului.

„Întrucât pe 2 iunie traficul va fi ocazional restricționat în legătură cu plecarea oficialilor europeni, pot fi cauzate unele îngreunări ale traficului în zona centrală a mun. Chișinău. Autoritățile informează liceenii și profesorii, să ia măsuri respective pentru a-și planifica din timp deplasarea spre centrele de bacalaureat”, se arată în comunicatul MAI.

„Mulțumim cetățenilor pentru înțelegere”, se mai arată în comunicat.

Anterior, Grupul Media pentru Știri de Securitate privind summitul Comunității Politice Europene 2023 care va avea loc în R. Moldova (GMSS-CPE) a mai venit cu o serie de informații și recomandări, care vizează activitatea cotidiană a cetățenilor pentru perioada 31 mai – 1 iunie.

Summitul Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, va avea loc în satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Autoritățile au secretizat temporar mai multe informații cu privire la organizarea Summitului Comunității Politice Europene care va avea loc în R. Moldova pe 1 iunie, „pentru a evita acțiuni de sabotaj și perturbări”. Oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene ne-au transmis că „toate cheltuielile vor fi anunțate public după încheierea summitului” . 

Ziarul de Gardă a constatat însă că în toiul pregătirilor pentru eveniment au fost efectuate mai multe lucrări, fiind organizate inclusiv licitații de câteva sute de milioane de lei pentru reparația câtorva drumuri care duc spre vinăria privată ce va găzdui evenimentul.