Principală  —  IMPORTANTE   —   Reacția Ministerului Apărării, după declarația…

Reacția Ministerului Apărării, după declarația făcută de maiorul Petru Corciun privind cazul tânărului hărțuit în armată, după ce s-a aflat că este homosexual: „Ministerul condamnă ideile prezentate și respinge orice formă de discriminare”

„Ministerul Apărării condamnă ideile prezentate și respinge orice formă de discriminare în cadrul structurilor sale, precum și orice ingerință în viața privată a militarilor”. Asta spune Ministerul Apărării, după ce maiorul Petru Corciun, în cadrul audierilor cu membrii Consiliului pentru Prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a declarat că „pentru a demonstra că ești homosexual trebuie să prezinți un certificat medical sau poze care atrag viața intimă”, făcând referire la cazul tânărului Marin Pavlescu, care anterior a acuzat, în spațiul public, că a fost hărțuit în armată, după ce s-a aflat că este homosexual.

Potrivit unei note informative a instituției, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a dispus o anchetă de serviciu în cadrul Inspectoratului Militar pentru a clarifica circumstanțele, care au condus la exprimarea punctului de vedere personal al reprezentantului ministerului în cadrul ședinței, fără a fi fost coordonat în prealabil.


„În legătură cu răspândirea pe rețelele sociale și pe unele surse media a unei înregistrări din cadrul ședinței de audieri de la Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității din R. Moldova, cu referire la cazul Brigada „Ștefan cel Mare” vs Marin Pavlescu, Ministerul Apărării comunică următoarele: Ministerul Apărării condamnă ideile prezentate și respinge orice formă de discriminare în cadrul structurilor sale, precum și orice ingerință în viața privată a militarilor (…). De asemenea, pentru prevenirea oricărei forme de bullying și discriminare, Ministrul Apărării a dispus întreprinderea unor măsuri instructiv-educative, care să se adreseze atât militarilor în termen, cât și personalului Ministerului Apărării. Instituția reiterează importanța respectării plenare a drepturilor fundamentale în cadrul serviciului militar”, se arată într-o notă informativă a ministerului.

Pentru a demonstra că ești homosexual trebuie să prezinți un certificat medical sau poze care atrag viața intimă”. Asta a declarat Petru Corciun, Inspectoratul Militar al Ministerului Apărării, maior de Justiție, în cadrul audierilor cu membrii Consiliului pentru Prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, în cazul tânărului Marin Pavlescu, care anterior a acuzat, în spațiul public, că a fost hărțuit în armată, după ce s-a aflat că este homosexual.