Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Raport IGSU: 40 de localități…

Raport IGSU: 40 de localități fără lumină, curse anulate și misiuni de deblocare a mașinilor

Foto: Telegram/ IGSU al MAI al RM

Aproximativ 2 600 de angajați în cadrul subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI), ÎS Administrația de Stat a Drumurilor, lucrători medicali, dar și muncitori ai furnizorilor de energie electrică rămân antrenați în acțivități de „redresarea situației în țară în urma precipitațiilor abundente sub formă de ninsoare și lapoviță”, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Conform CSDE citat de IGSU, 40 de localități rămân parțial deconectate de la energia electrică. IGSU raportează 38 de misiuni pentru deblocarea mijloacelor de transport, șapte dintre ele fiind la deblocarea ambulanțelor din raioanele Drochia, Hîncești, Chișinău, Leova și Strășeni.

Punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal, iar fluxul de persoane și mijloace de transport este unul echilibrat. La punctele de trecere a frontierei Leușeni – Albița, Cahul – Oancea, autoritățile statului vecin redirecționează deplasarea camioanelor pe direcția de intrare în România, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Tot din cauza condițiilor meteo, la Aeroportul Internațional Chișinău au fost anulate 15 curse.

În urma deciziilor luate de Comisiile Situații Excepționale la nivel de raion sau municipii, vacanța de iarnă va fi prelungită cu o zi sau două pentru elevi în peste 1 000 de instituții de învățământ din 24 raioane din țară.

În ultimele 24 de ore, Serviciul unic național pentru apeluri 112 a gestionat 6 397 de apeluri, fiind deschise 2 686 fișe de caz. Peste 1 900 de apeluri au fost redirecționate ambulanței, 628 poliției, iar 145 de misiuni au revenit salvatorilor și pompierilor. 

Potrivit informațiilor colectate de Centru de Dirijare în Situații Excepționale (CDSE), în dimineața zilei de 9 ianuarie, aproape 2 600 de specialiști cu 1 058 unități de tehnică din cadrul autorităților sunt implicați în lucrări de curățare și presurare a materialului antiderapant pe toate traseele naționale, regionale și locale.