Principală  —  Ştiri  —  Social   —   R. Moldova a mai pierdut…

R. Moldova a mai pierdut un lucrător medical din cauza noului tip de coronavirus. Spitalul Clinic Republican: „A fost un profesionist, un om înțelept”

Spitalul Clinic Republican Timofei Moșneaga” anunță despre decesul lucrătorului medical Evghenii Polejaev, care activa în cadrul Departamentului inginerie biomedicală și gaze speciale.

Potrivit instituției, Polejaev a pierdut lupta cu noul coronavirus joi, 4 martie, la vârsta de 54 de ani și a activat la Spitalul Clinic Republican timp de 35 de ani.

„Cu profundă tristețe anunțăm decesul colegului nostru Polejaev Evghenii, care activa în Departamentul inginerie biomedicală și gaze speciale. Domnul Evghenii a pierdut lupta cu COVID-19 pe data de 4 martie, având doar 54 de ani. Toată viața profesională și-a dedicat-o Spitalului Clinic Republican. Evghenii Polejaev a activat în instituție timp de 35 de ani. A fost un coleg săritor la nevoie, cu un suflet blând, un profesionist în munca sa. A fost un om înțelept, bun, amabil, sârguincios. Aducem condoleanțe apropiaților lui și dorim curaj și putere. Dumnezeu să îl primească în împărăția sa”, se arată într-o notă informativă a instituției.

Tot sâmbătă, 6 martie, Asociația de Nursing din R. Moldova a anunțat despre decesul asistentei medicale Alla Bantiuc, care a activat la Spitalul Clinic Republican, Secția chirurgia toracică.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), până la ziua de vineri, 5 martie, 93 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Vineri, 5 martie, alte 1788 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate vineri, 5 martie, în R. Moldova. Din numărul total de cazuri, 11 sunt de import (3 – Ucraina, 2 – Germania, 1 – Franța, 1 – Republica Elenă, 1 – România, 1 – Spania, 2 – Italia), a anunțat MSMPS.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 192 985.