Principală  —  IMPORTANTE   —   „A fost un om deosebit".…

„A fost un om deosebit”. Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut un lucrător medical din cauza noului tip de coronavirus

Foto: Colaj ZdG

Asociația de Nursing din R. Moldova anunță despre decesul asistentei medicale Alla Bantiuc, care a activat la Spitalul Clinic Republican, Secția chirurgia toracică.

Potrivit asociației, Alla Bantiuc a pierdut lupta cu noul tip de coronavirus vineri, 5 martie, la vârsta de 62 de ani, iar, în ultimele luni, asistenta medicală a activat la Departamentul COVID-19, din cadrul Spitalului Clinic Republican.

„Asociația de Nursing din R. Moldova este adânc îndurerată de trecerea în neființă a asistentei medicale Alla Bantiuc, care a activat la Spitalul Clinic Republican, Secția chirurgia toracică, iar în ultimele luni a activat în cadrul Departamentului COVID-19. Doamna Alla a pierdut lupta cu noul tip de Coronavirus în data de 5 martie, la vârsta de 62 de ani. Aducem sincere condoleanțe familiei, colectivului în care a activat. Am pierdut o persoană, care a fost nu doar o colegă, ci și o prietenă adevărată, o mamă. Doamna Alla a fost un om deosebit: blândă, bună la suflet, înțelegătoare. Drum lin spre cer, dragă colegă! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, se arată într-o notă informativă a asociației.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), până la ziua de vineri, 5 martie, 93 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Vineri, 5 martie, alte 1788 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate vineri, 5 martie, în R. Moldova. Din numărul total de cazuri, 11 sunt de import (3 – Ucraina, 2 – Germania, 1 – Franța, 1 – Republica Elenă, 1 – România, 1 – Spania, 2 – Italia), a anunțat MSMPS.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 192 985.