• COVID-19 în R. Moldova: 1788 de cazuri noi și 22 de decese, înregistrate în ultimele 24 de ore

  COVID-19 în R. Moldova: 1788 de cazuri noi și 22 de decese, înregistrate în ultimele 24 de ore
  de
  05 martie 2021 | 18:38

  Alte 1788 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate vineri, 5 martie, în R. Moldova. Din numărul total de cazuri, 11 sunt de import (3 – Ucraina, 2 – Germania, 1 – Franța, 1 – Republica Elenă, 1 – România, 1 – Spania, 2 – Italia), anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

  Numărul total teste efectuate – 5272, dintre care 4859 primare și 413 repetate.

  Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 192 985.

  Din numărul total de cazuri, 77 sunt lucrători medicali: medici-17, asistenți medicali-38, personal auxiliar-22.

  În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 4057 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 322 în stare extrem de gravă (65 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată). 

  Alte 822 persoane au fost vindecate. În total, 169 623 persoane au fost tratate de COVID-19.

  În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 11 130 persoane, iar 17 524 sunt sub supraveghere la domiciliu.

  Totodată, MSMPS anunță înregistrarea a 22 de decese provocate de COVID-19:

  Deces 4050: Femeie de 74 ani, din mun. Chișinău. Internată la Spitalul de Stat. Comorbidități: cancer.

  Deces 4051: Bărbat de 71 ani, din r. Ștefan Vodă. Internat la SR Ștefan Vodă. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență renală, cancer.

  Deces 4052: Femeie de 73 ani, din r. Nisporeni. Internată la SR Nisporeni. Comorbidități: diabet zaharat.

  Deces 4053: Femeie de 66 ani, din r. Florești. Internată la SR Florești. Comorbidități: cașexie.

  Deces 4054: Bărbat de 90 ani, din r. Drochia. Internat la SR Soroca. Comorbidități: insufieciență cardiacă, cardiopatie ischemică.

  Deces 4055: Bărbat de 60 ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM Arh. Mihail. Comorbidități: insuficiență cardiacă, pancreatită cronică.

  Deces 4056: Femeie de 80 ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM Sf. Arh. Mihail. Comorbidități: diabet zaharat, encefalopatie mixtă.

  Deces 4057: Bărbat de 71 ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM Sf. Arh. Mihail. Comorbidități: diabet zaharat.

  Deces 4058: Femeie de 75 ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM Af. Arh. Mihail. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență cardiacă.

  Deces 4059: Femeie de 73 ani, din r. Călărași. Internată la SR Călărași. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

  Deces 4060: Bărbat de 68 ani, din r. Orhei. Internat la SR Orhei. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă cronică, insuficiență cardiacă, insuficiență cardiacă.

  Deces 4061: Femeie de 54 ani, din r. Orhei. Internată SR Orhei. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

  Deces 4062: Bărbat de 44 ani, din r. Criuleni. Internată la SR Criuleni.

  Deces 4063: Femeie de 44 ani, din r. Criuleni. Internată la SR Criuleni. Comorbidități: sclerodermie.

  Deces 4064: Bărbat de 91 ani, din mun. Chișinău. Internat la IF CHiril Draganiuc. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

  Deces 4065: Femeie de 74 ani, din r. Taraclia. Internată la SR Taraclia. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

  Deces 4066: Bărbat de 71 ani, din mun. Chișinău. Internat la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă și renală.

  Deces 4067: Femeie de 75 ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

  Deces 4068: Bărbat de 70 ani, din r. Hîncești. Internat la SR Hîncești. Comorbidități: hipertensiune arterială.

  Deces 4069: Bărbat de 74 ani, din r. Rezina. Internat la SR Rezina. Comorbidități: hipertensiune arterială, boală cerebrovasculară cronică.

  Deces 4070: Femeie de 69 ani, din r. Ialoveni. Internată la SCM Sf. Treime. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență cardiacă.

  Deces 4071: „MSMPS exprimă profundă compasiune și condoleanțe familie îndoliate, în legătură cu trecerea la cele veșnice a Nataliei Catrangiu, în vârstă de 42 ani, medic nefrolog la un spital privat. Anterior aceasta a activat la Spitalul Clinic „Sfânta Treime”. Aducem un ultim omagiu pentru un lucrător medical iscusit, care s-a stins din viață prea devreme. Dumnezeu să-i primească sufletul în împărăția Sa”, se arată în nota informativă a instituției.

  Până la ziua de azi, 93 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

  Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  După un sfert de secol, pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc din R. Moldova, magistratul Ion Cotea constată cu regret că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”. Judecătorul afirmă c…
  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  Topul țărilor în care R. Moldova exportă cel mai mult. România pe prima poziție

  În primele două luni ale anului curent exporturile de mărfuri au însumat 425,6 milioane de dolari, valoarea acestora fiind mai mică cu 8,4%, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2020. Peste 60% din t…
  Topul țărilor în care R. Moldova exportă cel mai mult. România pe prima poziție

  DOC/ Averea declarată pentru anul 2020 de către directorii ANRE. Directorul general al instituției a ridicat un salariu de peste un milion de lei

  Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) este condusă de un Consiliu de administrație format din cinci directori. Membrii Consiliului de administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre de Parl…
  DOC/ Averea declarată pentru anul 2020 de către directorii ANRE. Directorul general al instituției a ridicat un salariu de peste un milion de lei

  DOC/ Decizia CSJ în cazul fostului procuror Sergiu Zmeu care a încercat repetat să devină judecător

  Fostul procuror Sergiu Zmeu propus la funcția de judecător, dar respins de președintele R. Moldova din cauza unor probleme de reputație, pierde procesul intentat împotriva Consiliului Superior al Magistraturii…
  DOC/ Decizia CSJ în cazul fostului procuror Sergiu Zmeu care a încercat repetat să devină judecător

  FOTO/ Un nou lot de vaccinuri COVID-19 din partea COVAX a ajuns în R. Moldova

  R. Moldova a primit sâmbătă încă 48 de mii de doze de vaccin AstraZeneca COVID-19 expediate prin facilitatea COVAX, un parteneriat între CEPI, Gavi, UNICEF și OMS. Lotul actual va aduce numărul de doze primite…
  FOTO/ Un nou lot de vaccinuri COVID-19 din partea COVAX a ajuns în R. Moldova

  Cehia i-a anunțat în căutare pe agenții GRU Petrov și Boshirov. Unul s-a identificat cu pașaport moldovenesc

  Agenții ruși Alexander Petrov și Ruslan Boshirov, pe care Londra îi suspectează de otrăvirea fostului ofițer GRU Sergei Skripal, au fost anunțați în căutare internațională de către poliția cehă. Unul din bărbaț…
  Cehia i-a anunțat în căutare pe agenții GRU Petrov și Boshirov. Unul s-a identificat cu pașaport moldovenesc