Principală  —  IMPORTANTE   —   Primarul localității Brînzeni, testat pentru…

Primarul localității Brînzeni, testat pentru Covid-19: „Am intrat în contact cu persoane infectate. Sunt acasă în autoizolare”. CSP Edineț: „Încă nu avem rezultatele”

Primarul de la Brînzeni, localitate plasată acum trei zile în carantină totală după ce la Institutul de Psihoneurologie de acolo s-a format un focar de infecție cu COVID-19, a fost testat miercuri, 22 aprilie, pentru coronavirusul de tip nou. Contactată de către Ziarul de Gardă, joi, 23 aprilie, șefa Centrului de Sănătate Publică din Edineț ne-a comunicat că deocamdată nu se cunoaște rezultatul testului efectuat la laboratorul specializat din Bălți.

Contactat de către ZdG, primarul localității Brînzeni ne-a comunicat că a fost testat pentru COVID-19, însă deocamdătă nu cunoaște rezultatele testului.

Liviu Cibotaroș, primar Brînzeni

„Sunt acasă, în regim de autoizolare. În carantină sunt. Nu am primit niciun rezultat oficial încă de la Centrul de Sănătate Publică din Edineț. Sunt în regim de autoizolare întrucât am intrat în contact cu mai multe persoane care ulterior au fost testate pozitiv pentru coronavirusul de tip nou. Deocamdată sunt acasa, în carantină”, ne-a comunicat primarul de la Brînzeni, Liviu Cibotaroș.

Miercuri, 23 aprilie, contactată de către ZdG șefa Centrului de Sănătate Publică (CSP) Edineț ne-a comunicat că încă nu a primit rezultalele testului în cazul primarului din Brînzeni.

Aliona Pistriuga

„Încă nu am primit rezultatele. Nu le avem în acest moment. Noi cum primim rezultatele, le anunțăm. Încă nu avem rezultatele în cazul dumnealui. Testele sunt procesate la laboratorul din Bălți, încă nu avem rezultatele” ne-a comunicat șefa CSP Edineț, Aliona Pistriuga.

Localitatea Brînzeni din raionul Edineț a intra în carantină totală după ce la Internatul Psihoneurologic de acolo s-a format un focar de infecție cu noul coronavirus, până acum fiind testați pozitiv pentru Covid-19 cel puțin 73 de pacienți. În total, până în acest moment, potrivit autorităților din Edineț, au fost testate 376 de persoane, printre care 145 de lucrători medicali, în cazul cărora rezultatele încă nu au fost procesate. Decizia autorităților de la Chișinău a venit la aproape o săptămână după ce Ziarul de Gardă a scris despre situația grava din cadrul internatului Psihoneurologic din Brînzeni.

Marți, 21 aprilie, șefa Centrului de Sănătate Publică din Edineț, Aliona Pistriuga, anunța că până acum, 73 de beneficiari din cadrul Internatului Psihoneurologic din Brînzeni au fost testați pozitiv pentru Covid-19.

Luni, 20 aprilie, începând cu ora 9:00 în localitatea Brînzeni, raionul Edineț a fost instituit regim de carantină totală.