Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Precizările Poliției de Frontieră în…

Precizările Poliției de Frontieră în cazul autobuzului care a venit din Italia

facebook.com/border.gov.md

Poliția de Frontieră informează că la ora actuală nu este blocat niciun autocar în punctele de trecere a frontierei de stat. Precizarea vine după ce premierul R. Moldova, Ion Chicu, a anunțat că un autocar cu pasageri care vin din Italia este blocat la frontiera Republicii Moldova.

„Poliția de Frontieră informează că la ora actuală nu este blocat niciun autocar în punctele de trecere a frontierei de stat. Precizăm că astăzi, la ora 06:20, în punctul de trecere Leușeni au fost identificati trei pasageri ai rutei Italia-Moldova, care prezentau stare subfebrilă. Conform procedurii standard de operare, persoanele au fost izolate față de ceilalti călători și anunțat serviciul de urgență 112. S-a constatat ca persoanele nu prezentau simptomele bolii și s-au permis să plece, însă cu condiția ca vor fi monitorizate de la domiciliu. La fel, toți cei 35 de pasageri au completat fișele epidemiologice pentru verificările suplimentare de către personalul medical”, a precizat Poliția de Frontieră.

Cu puțin timp în urmă, premierul Ion Chicu a anunțat că un autocar cu pasageri care vin din Italia este blocat la frontiera Republicii Moldova, precizând că pasagerii ar avea simptome caracteristice coronavirusului de tip nou.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a informat ieri, 7 martie, despre primul caz confirmat de infectare prin coronavirus de tip nou în Republica Moldova

Astăzi, 8 martie, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat în cadrul ședinței Comisiei Naționale de sănătate publică că starea femeii în vârstă de 48 de ani care a fost diagnostică cu noul coronavirus este stabilă. 

Tot astăză, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Poliția de Frontieră și Agenția Națională pentru Sănătate Publică au anunțat că au identificat datele de contact ale persoanelor de pe ruta Milano-Chișinău și specialiștii sunt în proces de comunicare cu fiecare persoană privind regimul de carantină la domiciliu, care trebuie să-l respecte timp de 14 zile. Fiecare persoană va fi monitorizată de medicul de familie