Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministerul Sănătății nu a știut…

Ministerul Sănătății nu a știut cu ce avion a venit femeia infectată cu coronavirus? Inițial a zis că din Bologna, apoi a rectificat

Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale vine cu o rectificare după ce a anunțat că femeia infectată cu coronavirus a ajuns la Chișinău pe cursa Bologna – Chișinău. Mai exact, ministerul și-a rectificat propriul comunicat și a precizat că femeia s-a aflat la bordul aeronavei care a efectuat cursa Milano – Chișinău și nu Bologna – Chișinău.

„MSMPS solicită tuturor pasagerilor cursei Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, aterizată azi la ora 11.47, să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

MSMPS, în comun cu Poliția de Frontieră și Agenția Națională pentru Sănătate Publică sunt în proces de colectare a datelor pasagerilor de pe această cursă și astăzi vor fi plasați în carantină, conform recomandărilor OMS”, a precizat ministerul.

Totodată, tabelul online al zborurilor arată că ambele curse au aterizat pe aeroportul Internațional Chișinău la o distanță de 18 min.

Avionul de pe cursa Bologna – Chișinău a aterizat pe aeroportul Internațional Chișinău la ora 11.29 iar avionul de pe cursa Milano – Chișinău a aterizat la ora 11.47.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a informat astăzi, 7 martie, despre primul caz confirmat de infectare prin coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie, revenită azi din Italia, în vîrsta de 48 ani. Laboratorul ANSP va efectua o probă suplimentară de reconfirmare.