Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mesajul unei foste ministre a…

Mesajul unei foste ministre a Sănătății, după ce s-a confirmat primul caz de coronavirus în R. Moldova

Fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, a transmis un mesaj reprezentanților ministerului Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale, după ce a fost confirmat primul caz de coronavirus în R. Moldova.

„Primul caz de coronavirus confirmat în Moldova. Pacienta a pierdut cunoștința în avion, transportată de urgență la spital cu stare de insuficiență respiratorie acută, brohopneumonie bilaterală și un șir de comorbidități serioase.

Ministerul Sănătății solicită pasagerilor să rămână izolați la domiciliu și să informeze medicul lor de familie, care este o tactică absolut greșită.

Stimați colegi de la minister, vă rog să vă treziți și să preluați tactica altor țări. În special a României care e alături. Pacienta cu pneumonie era cu tuse și alte simptome clinice și riscul de îmbolnăvire a celor care i-au acordat ajutor în avion, cât și pasagerilor care au circulat alături câteva ore în distanță apropiată este foarte înalt.
Toți pasagerii cât și stuarzii de pe cursa MIlano Chișinău trebuie urgent înregistrați, consultați și monitorizați, iar o parte din ei introduși pentru binele lor și celor apropiați în carantină de spital.

Depinde de organizarea serviciilor medicale dacă se va realiza dezamorsarea acestei bombe sau nu. E necesară o organizare nemaipomenită.
PS. Cursa este din Milano, datele inițiale erau indicate greșit pe pagina FB ministerului (!!!!)”, a susținut fosta ministră a sănătății, Ala Nemerenco.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a informat astăzi, 7 martie, despre primul caz confirmat de infectare prin coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie, revenită azi din Italia, în vîrsta de 48 ani. Laboratorul ANSP va efectua o probă suplimentară de reconfirmare.