Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (POZE NOI) Dezmățul Mitropolitului Vladimir,…

(POZE NOI) Dezmățul Mitropolitului Vladimir, cel care-l susține pe socialistul Dodon

Zilele trecute, mitropolitul Vladimir, pe numele său de mirean Nicolae Cantarean, a încălcat din nou regulile bisericești, implicând iar biserica în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, după ce și-a anunțat practic susținerea pentru candidatul pro-rus, Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova, numindu-l, în fața altarului, ”domnul președinte Dodon”.

485-mitropolit1Deși afirmă că Mitropolia „nu poate să dea indicații” creștinilor, ci numai „sfaturi” pentru a vota un candidat sau altul, în cadrul slujbei de „Sfânta Parascheva”, Mitropolitul Vladimir,  a îndemnat enoriașii să participe la scrutinul prezidențial. Mai mult sau mai puțin întâmplător, prezent la slujbă a fost și liderul PSRM, Igor Dodon, la adresa căruia șeful Bisericii Ortodoxe din Moldova a adus laude.

„Noi îl cunoaștem nu numai acum, în prag de alegeri, când de regulă toți încep să vină la Biserică și încep să se roage. Dânsul este acel, care a reparat capital biserica din satul natal, din Sadova, raionul Călărași, a amenajat teritoriul, a ajutat și alte biserici. Mai mult, dacă ați privit la televizor, la fiecare slujbă, la fiecare sfântă și dumnezeiască liturghie din Catedrala Mitropolitană, el este prezent, se roagă împreună cu creștinii, cu toți care vin în zile de Duminică și mai ales în zilele Postului Mare”, afirmă Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove. Acesta l-a invitat pe Dodon să vorbească în fața enoriașilor, numindu-l „dl președinte Dodon”. Reportajul a apărut la postul TV Accent TV, deținut de un consilier al lui Igor Dodon, Vadim Ciubară.

485-mitropolit1-casa-de-vacanta2Joi, 4 septembrie 2014. ZdG scrie despre averea de milioane a mitropolitului Vladimir. Precizam atunci că Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, sau Nicolae Cantarean, pe numele său de mirean, deţine, în arendă, prin intermediul unei firme în care figurează în calitate de fondator, alături de un alt slujitor al bisericii, un hectar de pădure în apropierea s. Ruseştii Noi, r. Ialoveni, pe care are construită o casă de vacanţă, îngrădită şi ferită de ochii muritorilor de rând. ZdG l-a surprins pe ÎPS în zonă, la volanul maşinii de lux a Mitropoliei Moldovei, o Toyota Land Cruiser, cu numere guvernamentale. ÎPS mai are un apartament de lux de 175 m.p., estimat de experţi imobiliari la peste 3 mln. de lei, şi figurează în calitate de fondator la încă un SRL, specializat în reparaţia automobilelor.

486-casa-mitropolit1Joi, 11 septembrie 2014, dezvăluirile continuau. Într-un alt articol menționam că Înalt Prea Sfinţitul locuieşte într-o casă de milioane la câţiva km de Chişinău. Imobilul de lux este înregistrat pe numele unei femei, cu care ÎPS a fost inclusiv într-o vacanţă în Turcia, la mare, în anul 2012. În 2013, femeia, în vârstă de 47 de ani, care este proprietara a încă două apartamente, şi-a deschis o agenţie de pază. Atunci am publicat mai multe fotografii pe care aceasta le afișase pe o rețea de socializare, în care mitropolitul apare în ipostaze compromițătoare, fără sutană, în haine de plajă, pe malul mării, în compania femeii blonde. Imaginile au provocat un adevărat scandal, iar mai multe fețe bisericești au făcut presiuni și au adresat blesteme la adresa ZdG.

486-casa-mitropolit3Duminică, 21 septembrie 2014, Înalt Prea Sfinţitul Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, a vorbit, în timpul slujbei oficiate cu prilejul praznicului Naşterii Maicii Domnului, din incinta Catedralei Mitropolitane, pentru prima dată în public despre informaţiile apărute în articolele din ZdG. Mitropolitul a vorbit pe scurt despre palatul de vacanţă din pădurea de lângă Ialoveni, despre vacanţa fără sutană din Turcia, evitând însă discuţia despre firmele la care este fondator sau despre alte subiecte abordate în ZdG.

486-casa-mitropolit6Joi, 25 septembrie 2014, pentru Pro TV, mitropolitul afirmă că blonda cu care acesta s-a fotografiat la mare este o rudă îndepărtată. „Strabunica mea Ana și strabunica ei Eufrosinia au fost surori”, a precizat el. Mitropolitul a mai zis că imobilul de milioane de lângă Trușeni în care ZdG a scris că locuiește, nu îi apartine și că este „al nepoatei” sale Nelly Tkaciuc.

Ulterior, Ziarul de Gardă a intrat în posesia altor imagini cu cei doi, mitropolitul Vladimir și Nelli Tcaciuc, în ipostaze romantice și savuroase, pe care le-au oferit redacției persoane care consideră că asemenea comportament contravine canoanelor bisericești, dar și normelor etice. Ieri, mai multe persoane au comentat critic noua acțiune politică a Mitropolitului, implicându-se în campania electorală.

486-casa-mitropolit5Redacția revine la acest subiect, deoarece campania electorală este un subiect de interes public și pe parcursul ultimelor săptămâni am scris despre toți candidații și despre susținătorii influenți ai acestora, iar transparența candidaților, a instituțiilor publice și a instituțiilor susținute pe banii cetățenilor este o regulă fundamentală într-un stat democratic.

În imaginile pe care le publicăm astăzi, mitropolitul apare în ipostaze ”nemitropolicești” cu cea despre care menționa că i-ar fi rudă. În una din poze cei doi se privesc în ochi. Totodată, deși mitropolitul le spunea enoriașilor că iarna merge la munte pentru diverse proceduri, în imagini acesta apare în costum de ski, iar uneori, cu paharul în mână, însoțit de o pisică. În galeria de mai joi puteți, de asemenea vedea cum arată, din interior, vila în care ÎPS locuiește, informație care poate fi confirmată de toți locuitorii din zonă.

Potrivit canoanelor bisericești, Mitropolitul nu are dreptul să se căsătorească, să aibă copii sau „relații trupești”. Acesta trebuie să ducă un mod de viață smerit.

Vedeți galeria foto de mai jos în care apare mitropolitul