Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Poșta Moldovei”, despre starea tehnică…

„Poșta Moldovei”, despre starea tehnică a automobilului implicat în accidentul care a luat viața a patru angajați

Reprezentanții Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” dau asigurări că automobilul de model „VAZ 2107”, care în dimineața zilei de 26 ianuarie a fost implicat într-un grav accident rutier, care a luat viața a patru angajați, se afla într-o stare tehnică bună și era echipat corespunzător condițiilor de circulație în perioada rece a anului. Informația a fost oferită pentru Ziarul de Gardă de șefa serviciului de presă al „Poștei Moldovei”, Elena Ganciucova. Aceasta a precizat că toate cele patru persoane decedate, de 24, 34, 35 și 64 de ani, erau angajați ai Centrului de Poștă Râșcani, iar accidentul a avut loc pe traseul lor de lucru.

„Persoanele decedate sunt angajați ai Centrului de Poștă Râșcani. Accidentul s-a produs în timpul orelor de lucru. Se aflau pe traseul de lucru, dar la acest moment nu vă pot oferi detalii referitor la scopul deplasării lor”, a declarat șefa serviciului de presă. Elena Ganciucova a declarat că în primul rând au fost verificate informațiile privind starea tehnică a automobilului „automobilul de lucru a fost echipat corespunzător timpului de afară, toată documentația este în regulă”.

„Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” va face tot posibilul pentru a ajuta familiile celor decedați, acordându-le tot suportul necesar. Exprimăm regretul nostru profund în legătură cu acest caz tragic, nefericit şi nedorit de nimeni. Adresăm pe această cale condoleanţele noastre familiei victimelor şi celor apropiaţi”, se arată într-un comunicat de presă al Î.S. „Poșta Moldovei”, unde mai scrie că administrația instituției se deplasează deja la locul accidentului.

Directorul General al Î.S. „Poșta Moldovei” Serghei Nastas anunță zi de doliu în memoria celor 4 angajați.

Poliția informează că accidentul a avut loc la ora 9.50, pe traseul internațional Brest-Chișinău-Odessa, în apropierea satului Mihăilenii Vechi, raionul Râșcani, ia pe accest caz a fost deschisă o cauză penală.

„În rezultatul primelor cercetări, poliția a stabilit că șoferul automobilului „VAZ 2107”, în vârstă de 64 de ani, a pierdut controlul automobilului, acesta fiind inversat și proiectat într-un camion de model „Mercedes”, condus de un bărbat în vârstă de 61 de ani, originar din raionul Edineț”, anunță Poliția, într-un comunicat de presă.

Foto: Poliția Moldovei/Facebook