Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Polonia a donat un lot…

Polonia a donat un lot de echipament medical Institutului Mamei și Copilului din Chișinău: valoarea totală a donației este de 420 de mii de euro

Polonia a donat un lot de echipament medical pentru Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. Ajutorul a fost livrat prin mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Echipamentul va ajuta sistemul medical din R. Moldova să răspundă necesităților oamenilor, inclusiv refugiaților din Ucraina.

Evenimentul de recepționare a donației a avut loc sâmbătă, 6 august. La eveniment au participat ambasadorul Poloniei în R. Moldova, Tomasz Michał Kobzdej, șeful adjunct al Departamentului Operațiuni în cadrul Delegației UE în R. Moldova, Gintas Baranauskas, și directorul Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, Sergiu Gladun.

Potrivit Delegației UE în R. Moldova, valoarea totală a donației, oferită prin intermediul Polish Aid, este de 420 de mii de euro și include: 30 de pompe de perfuzie, 50 de pompe pentru seringi, 2 ecografe, 5 electrocardiografe, 2 aparate de ventilare pulmonară, 10 monitoare de ritm cardiac, 5 paturi medicale, 4 mese de operație și 5 defibrilatoare.

R. Moldova a beneficiat de donații din partea Republicii Polone chiar de la începutul pandemiei. Prin intermediul Fundației Solidarnosci Miedzynarodowej, țara noastră a primit concetratoare de oxigen portabile, echipamente de protecție, măști de protecție, soluții dezinfectante, care au fost repartizate în spitalele republicane, municipale și raionale din țară. De asemenea, pentru consolidarea sistemului medical în lupta cu infecția COVID-19, R. Moldova a recepționat mii de litri de dezinfectant, măști de protecție, ecrane de protecție și altele.

Publicitate
Publicitate