Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poliția a deschis un dosar…

Poliția a deschis un dosar penal după alerta falsă cu bombă de la Aeroportul Internațional Chișinău

Sursa: Sectorul Poliţiei de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău/Telegram

Angajații Poliției de Frontieră au fost alertați sâmbătă, 20 aprilie 2024, în jurul orei 21:40, în privința existenței dispozitivelor explozive în Aeroportul Internațional Chișinău și într-o aeronavă. După miezul nopții, odată cu încheierea verificărilor specializate, s-a stabilit că alerta a fost falsă, iar Aeroportul Internațional Chișinău și-a reluat activitatea în regim normal.

Purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat pentru Ziarul de Gardă că organele de drept au pornit o cauză penală.

„(…) Polițiștii de frontieră au anunțat toate entitățile care prestează servicii în aeroport în vederea sporirii măsurilor de securitate, la fel, fiind mobilizate echipe de intervenție ale Serviciilor Specializate din cadrul IGP (…).

Poliția de Frontieră va întreprinde măsurile necesare pentru a nu admite cazuri ce atentează la siguranța și securitatea statului și a cetățenilor R. Moldova”, a precizat Raisa Novițchi.

Sâmbătă seară, 20 aprilie, la Aeroportul Internațional Chișinău a fost declanșată o alertă cu bombă. Ulterior s-a stabilit că a fost falsă.