Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O sută de persoane reținute…

O sută de persoane reținute la Frontiera de Stat

Angajații Poliției de Frontieră au depistat și reținut 95 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a R. Moldova.

Astfel, 25 de persoane au fost reținute pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și a regimului în punctele de trecere; 9 persoane pentru prezentarea documentelor contrafăcute, falsificate și străine; 6 – pentru trecerea ilegală peste frontiera de stat a bunurilor materiale; 28 de cetăţeni străini pentru depășirea regulilor de şedere pe teritoriul R. Moldova; și 24 de persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat, în perioada 26 ianuarie-1 februarie, a constituit 235.693, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 52.015 de unităţi.

Totodată, în perioada de referință, la 64 de cetățeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, alții 18 au fost deportați. În timp ce UE a interzis intrarea pentru 9 moldoveni.