Mitropolitul Vladimir lipsește de la Congresul Familiei organizat sub patronajul lui Dodon

Mitropolitul Vladimir nu a participat la Congresul Mondial al Familiei organizat sub patronajul președintelui Igor Dodon. În locul acestuia, la inaugurarea Congresului a participat Părintele Ioan, Episcop de Soroca, care a dat citire unui mesaj din partea Mitropolitului.

Înalt Prea Sfinţitul Vladimir a lipsit de la Congres pentru că participă la Moscova, la ședința extraordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe, sub președinția Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii, Chiril.

Congresul Mondial al Familiei a fost inaugurat astăzi, 14 septembrie, și va dura până pe 15 septembrie. Congresul este organizat în susţinerea a ceea ce preşedintele ales, cât şi organizatorii numesc familie tradiţională. Pe pagina oficială a evenimentului se spune că, „potrivit tradiţiei, cele mai importante scopuri ale căsătoriei sunt naşterea şi educarea copiilor, ajutorul reciproc, completarea reciprocă, fundamentată pe înţelegere, respect şi interzicerea negării viziunilor bisericeşti asupra conceptului de familie”.

Sponsorii evenimentului sunt Fundaţia Galinei Dodon – „Din suflet”, Congresul Mondial al Familiilor (World Congress of Families) şi Organizaţia Internaţională pentru Familie (International Organization for the Family).

Foto: mitropolia.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *