Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Marșul egalității: „Pentru că trăiesc…

Marșul egalității: „Pentru că trăiesc aici”

Comunitatea LGBT din Moldova a organizat astăzi, 17 mai, de Ziua Internațională Împotriva Homofobiei și Transfobiei, un marș al egalității. Marșul a fost organizat în cadrul Festivalului comunităţii LGBT „Curcubeul peste Nistru”, ediţia a 14-a, care s-a desfășurat în perioada 13 – 17 mai curent.

Sloganul evenimentului a fost „Pentru că trăiesc aici”. Potrivit reprezentanților comunității LGBT, acest slogan reflectă cel mai bine ceea ce de fapt își doresc. „Dorim să ne trăim viața aici, pe meleagurile natale. Ca și toți cetățenii R. Moldova, dorim să fim protejați de lege de încălcările drepturilor noastre, de discriminare pe motive de orientare sexuală, identitate sau exprimare de gen, la fel, aici, în țara noastră. În țară, în care ne-am născut, în care trăim și din care nu intenționăm să plecăm”, susțin reprezentanții comunității.

Menționăm că pe parcursul marșului, participanții au fost apărați de polițiști înarmați cu bastoane și căști, pentru a asigura securitatea manifestanților. Totodată, la marș au venit câțiva preoți și un grup de enoriași care au încercat să treacă de lanțul polițiștilor, îmbrâncindu-i și aruncând cu ouă. De asemenea, un grup de manifestanți a trebuit să plece, întrucât la fața locului au venit și un grup de anti-manifestanți, care erau foarte agresivi.

Menționăm că scopul acestui eveniment este lupta împotriva stereotipurilor, precum și celebrarea diversității, demnității umane și a libertății de a fi tu însuți.