Principală  —  IMPORTANTE   —   Maria Roibu, directoarea Liceului „Alexandru…

Maria Roibu, directoarea Liceului „Alexandru cel Bun” de la Tighina: „La posturile de televiziune de aici, din zorii zilei, non-stop, Vladimir Putin amenință că va ataca cu arme nucleare”

„Noi suntem la ore, copiii au venit de dimineață și nu discutăm cu ei despre ce se întâmplă. Încercăm să-i protejăm de stres, de panică, de suferință”, ne-a spus Maria Roibu, directoarea Liceului „Alexandru cel Bun” de la Tighina.

Profesoara a precizat totodată că, de la ora 5.00 dimineață, în oraș s-au auzit bubuituri care, probabil, veneau dinspre Ucraina.

„La posturile de televiziune de aici, din zorii zilei, non-stop, Vladimir Putin amenință că va ataca cu arme nucleare”, spune Maria Roibu, precizând că, deși aparent în oraș e liniște, nu pune la îndoială că neliniștea a cuprins lumea din stânga Nistrului. „Noi, cei de aici, am trecut prin războiul din 1992 și știm cât de periculos este un război. Personal, compătimesc poporul ucrainean și teamă îmi este că nu vom scăpa și noi de acest război, ba chiar că s-ar putea întinde până la Prut”, spune Maria Roibu.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina. O explozie puternică a fost raportată în apropierea cazărmii unei brigăzi mecanizate din Odesa, două explozii puternice – la Kiev. De asemenea, explozii au fost raportate și la Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk. 

Biroul pentru Reintegrare, despre situația din Ucraina și bubuiturile care au răsunat inclusiv în R. Moldova: „Nu comentăm până nu vom avea o careva situație concretă asupra căreia să ne expunem”