Mai mulți șoferi acuză ofițerii de patrulare de falsificarea rezultatelor alcooltestelor. Reacția MAI

Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne s-a autosesizat în baza unei postări pe o rețea de socializare în care un șofer susține că ofițerii de patrulare ar fi falsificat rezultatele alcooltestului.

Șoferul a scris pe Facebook că a fost oprit în dimineața zilei de 29 septembrie de poliția de patrulare. Potrivit acestuia, ofițerii de patrulare l-ar fi oprit nemotivat. Acesta povestește că după ce a făcut alcooltestul, rezultatul arăta că în aerul expirat concentrația de alcool era de 0,17 promile.

După ce ofițerii de patrulare l-au lăsat să plece, șoferul a repetat testul la Dispensarul Republican de Narcologie și susține că acesta era negativ, așa că a depus o plângere la MAI. În urma publicării acestei postări, și alți utilizatori au povestit despre situații similare.

„Tot în locul cela am fost stopat și eu și tot 0.17 a arătat drageru, când le-am spus să mergem la expertiză au zis că pot pleca că au înțeles că nu vor scoate în capăt cu vrăjeala”, scrie un alt șofer.

Contactat de Ziarul de Gardă, ofițerul de presă al Serviciului Protecției Internă și Anticorupție ne-a informat că până acum nu a fost depusă nici o plângere de către șoferi în cazuri similare, însă acest caz urmează a fi analizat, iar ulterior se va reveni cu un rezultat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *