Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mai mulți jurnaliști ar fi…

Mai mulți jurnaliști ar fi fost interceptați în timpul guvernării PDM

Președintele Comisiei parlamentare Securitate și Ordine Publică, Chiril Moțpan, a declarat în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV, că mai mulți jurnaliști ar fi fost interceptați în perioada în care democrații erau la guvernare.

„Au fost peste 12 mii de interceptări. Și presa a fost în vizor”, a declarat Chiril Moțpan.

Deputatul Blocului ACUM a prezentat în cadrul emisiunii o listă a reprezentanților mass-media care ar fi fost interceptați, printre care se numără Constantin Cheianu, Val Butnaru, Natalia Morari, Mariana Rață, Valentina Ursu, Ion Preașcă etc. Potrivit unor surse, în acea listă se numără și jurnaliști ai Ziarului de Gardă.

Chiril Moțpan urmează să susțină un briefing de presă la ora 12.00 pentru a oferi mai multe detalii.

RISE Moldova a scris anterior că în ultimii ani autoritățile au desfășurat o adevărată campanie de interceptare și filare a opozanților guvernării democrate. Operațiunea s-a desfășurat sub paravanul a trei dosare penale trase la indigo, pornite în baza unor mesaje de pe Facebook sau declarații la conferințe de presă. Sub lupa procurorilor și a polițiștilor au nimerit 52 de persoane, inclusiv politicieni, reprezentanți ai societății civile și chiar jurnaliști. Pe lângă interceptarea convorbirilor telefonice, unora le-a fost monitorizată și viața privată. În locuințe le-au fost instalate microfoane și camere video.