Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Lucrările desfășurate pe strada 31…

Lucrările desfășurate pe strada 31 August din capitală, controlate de inspectorii de mediu pentru a evalua daunele suferite de arbori

Sursa: IPM

Inspectorii de mediu din cadrul Inspecției pentru Protecția Mediului Chișinău au desfășurat o serie de controale suplimentare pe strada 31 August, din municipiul Chișinău, pentru a evalua daunele suferite de arbori, în principal de platani, ca urmare a lucrărilor de reparație a trotuarelor și construcției parcărilor în centrul istoric al orașului.

Rezultatele controalelor vor servi drept bază pentru întocmirea unui raport referitor la daunele aduse și evaluarea prejudiciilor cauzate mediului. Aceste informații vor fi ulterior înaintate organelor de anchetă care au fost deja sesizate în acest sens, astfel încât să se poată lua măsurile legale necesare în vederea sancționării celor responsabili, potrivit autorităților responsabile de protecția mediului.

„Aceste controale suplimentare au fost inițiate în contextul preocupărilor tot mai mari privind conservarea și protejarea mediului înconjurător, în special în zonele istorice și culturale ale Chișinăului. În cadrul acestor acțiuni, inspectorii de mediu au avut ca obiectiv stabilirea exactă a numărului de arbori afectați și cuantificarea prejudiciilor aduse mediului în urma intervențiilor asupra acestora”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM).

Inspectoratul pentru Protecția Mediului menționează că astfel de controale și evaluări periodice sunt necesare pentru a monitoriza și a proteja patrimoniul verde al Chișinăului. „Încurajăm autoritățile să ia măsuri în cazul constatării unor daune aduse mediului și să impună sancțiuni adecvate în conformitate cu legislația în vigoare”, transmite IPM.

Primăria Chișinău a început să anunțe în toamna anului 2022 despre sistarea circulației pe diferite porțiuni ale străzii 31 August. Măsura ar fi fost luată în legătură cu necesitatea executării lucrărilor de reabilitare a rețelelor de apeduct din fontă și a rețelelor exterioare de canalizare.