Principală  —  Ştiri  —  Social   —   LIVE/ Ședința serviciilor Primăriei

LIVE Ședința serviciilor Primăriei

Are loc ședința Serviciilor Primăriei Chișinău. Primarul interimar, Ruslan Codreanu, se arată indignat de activitatea Consiliului Municipal Chișinău (CMC). Potrivit informațiilor Primăriei, pe ordinea de zi a CMC sunt în așteptare peste 1600 de subiecte, iar de la începutul anului consilierii nu au examinat decât 30 de subiecte.

Este prezentat Raportul de audit privind „Evaluarea procesului de încadrare în serviciul public a personalului și evoluția carierei funcționarilor publici din cadrul unităților structurale ale autorităților publice municipale”.

Raportul final de audit intern este elaborat ca urmare a misiunii de audit care vizează perioada 2015-2018, în cadrul:

  1. Direcției generale asistență socială;
  2. Direcției generale comerț, alimentație publică și prestări servicii;
  3. Direcției generale educație, tineret și sport;
  4. Direcției generale economie, reforme și relații patrimoniale:
  5. Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare;
  6. Direcței generale locativ-comunale și amenajare;
  7. Direcției generale finanțe;
  8. Direcliei generale transport public și căi de comunicație;
  9. Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului.

Primarul interimar Ruslan Codreau susține că personalul Primăriei este demotivat de a activa, deoarece în funcții publice de conducere sunt numite persoane fără studii și care nu și-ar merita funcția. Acesta susține că dezordinea creată la Primărie este un rezultat al faptului „când faci politică și nu te ocupi de treburile Primăriei”. Codreanu a făcut trimitere la activitatea conducerii anterioare a Primăriei Chișinău.

Potrivit reprezentanților Primăriei, astăzi nicio perosană nu activează în Direcția Resurse Umane și autoritatea publică nu are angajată nicio persoană responsabilă de achiziții.

La Direcția Generală Educație activează doar 26 persoane, iar alte 22 de funcții sunt vacante. Motivul pentru care astăzi în Direcție nu activează niciun jurist și niciun contabil, susține șefa Direcției, sunt salariile mici: un jurist este plătit cu 2 140 de lei, iar un contabil, cu 1 360 de lei.

În Direcția Generală Juridică a Primăriei sunt vacante 14 funcții din totalul de 31. Valeriu Bogdan, șeful Direcției, afirmă că se face cu greu față muncii, iar pe rolul instanțelor de judecată se află peste 1 500 de dosare.