Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Încă 16 persoane infectate…

VIDEO Încă 16 persoane infectate cu COVID-19. Bilanțul ajunge la 125

Pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate încă 16 cazuri de coronavirus, din cele 104 de probe investigate astăzi, 22 martie. Despre acest lucru a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ministrei Sănătății, trei cazuri sunt de import – Franța, Ucraina și Marea Britanie. Cazuri de transmite locală au fost raportate 13 cazuri: Chișinău – 5 cazuri, Hâncești – 2 cazuri, Soroca – 2 cazuri, Anenii Noi, Râșcani și Șoldănești – câte un caz. Totodată, a fost înregistrat un caz în stânga Nistrului.

Dumbrăveanu a precizat că această cifră nu include cei patru angajați ai Spitalului Clinic Republican care sunt suspectați de infectare cu COVID-19 și că aceștia vor fi testați repetat în cadrul laboratorului Angenției Naționale pentru Sănătate Publică.

În cadrul ședinței Centrului Unic de Comandă, șeful statului, Igor Dododn, a îndemnat cetățenii „să nu se sperie de armată”.

„Nu trebuie să vă sperie armata. De mâine o să fie și în celelalte orașe, ei sunt pentru a ajuta poliția”, a susținut Dodon.

FOTO/ Zeci de blindate, pe străzile capitalei: Ce spune Ministerul Apărării despre armele de pe mașini

Începând cu 17 martie 2020, în legătură de pandemia de coronavirus la nivel mondial, în R. Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile. 

R. Moldova a înregistrat un deces din cauza infecției de Covid-16, iar alte 125 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus.