Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Patru lucrători medicali de la…

Patru lucrători medicali de la Spitalul Clinic Republican, suspectați de infectare cu COVID-19: Testele sunt efectuate într-un laborator privat

simbol

Patru lucrători medical de la Spitalului Clinic Republican sunt suspectați de infectare cu COVID-19. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova (MSMPS) a informat că directorul instituției medicale, fără să informeze după procedură MSMPS și ANSP, a decis efectuarea testelor în cadrul unui laborator privat.

Este vorba de suspiciunea de infectare a unui medic, a două asistente medicale și a unei infermiere.

MSMPS menționează că testele nu au fost realizate în cadrul laboratorului ANSP și nu intră în numărul celor 15 cazuri confirmate ieri, 23 martie. Ministerul Sănătății dă asigurări că starea de sănătate a lucrătorilor medicali este satisfăcătoare.

Doi medici din Chișinău a fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre un medic reanimatolog de la Spitalul Clinic Republican ,,Timofei Moșneaga” și un doctor care activează în cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. 

Până în prezent, în Republica Moldova au fost constatate 109 cazuri de infecție, dintre care 40 în mun. Chișinău. 43 de cazuri a infectării sunt de import și 66 cazuri – de transmitere locală.