Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Zeci de blindate, pe…

FOTO Zeci de blindate, pe străzile capitalei: Ce spune Ministerul Apărării despre armele de pe mașini

Pavel Munteanu/facebook

Peste 1 500 de militari și circa 160 de unități de tehnică de asigurare au fost mobilizate pentru a patrula în spațiile publice din R. Moldova, în urma noilor măsuri aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale. Astfel, militarii Armatei Naționale vor patrula alături de polițiști și carabinieri, în parcuri, terenuri de agrement și alte zone aglomerate pe întreg teritoriul țării pentru gestionarea crizei legate de pandemia COVID-19.

În această după-amiază, zeci de blindate, cu arme și fără, au fost observate pe străzile Chișinăului. La scurt timp, cetățenii au postat fotografii și imagini video în care se arată indignați de tehnica militară ce a fost antrenată pentru patrulare.

Șefa Serviciului informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Apărării, Ala Diaconu, a declarat pentru Ziarul de Gardă că unitățile militare care au arme nu sunt dotate cu muniții.

,,Așa sunt mașinile dotate, dacă puteți observa sunt și alte mașini care nu au arme deasupra. Acestea sunt ale Armatei. Nu sunt cu muniții. Lumea să nu să se sperie. Noi alte unități de tehnică nu avem, pentru că acestea sunt ale noastre. Cetățenilor să nu le fie frică, noi doar executăm cerințele autorităților. Aceasta este situația nu doar la noi în țară, dar și în țările UE, unde, la fel, armata a fost mobilizată în sprijinul poliției’‘, ne-a comunicat Ala Diaconu.

Pavel Munteanu/facebook
Pavel Munteanu/facebook
Анюта Вишневская/facebook
Eduard Rudenko
Igor Munteanu/facebook

Persoanele cu vârsta de peste 63 de ani nu mai au voie să părăsească domiciliu decât pentru necesități stringente. Totodată, începând cu 25 martie, se interzice aflarea persoanelor în spații publice. Acestea sunt doar câteva dintre noile măsuri aprobate ieri, 23 martie, de Comisia pentru Situații Eccepționale a R. Moldova.