La Parlament vor fi organizate dezbateri publice în legătură cu mirosul urât din capitală

Membrii Comisiei mediu și dezvoltare regională din Parlament au decis organizarea dezbaterilor publice în legătură cu miroul urât din capitală, care persistă deja de două luni. În cadrul dezbaterilor planificate pentru săptămâna viitoare ar urma să fie invitați reprezentanții mai multor instituții publice, dar și unii agenți economici.

„Reieșind din faptul că de două luni de zile municipiul Chișinău se sufocă în mirosuri a căror sursă nu a fost încă identificată, propun ca săptămâna viitoare să avem dezbateri. Eu singură locuiesc la Botanica …”, a declarat președinta Comisiei, Violeta Ivanov.

La dezbaterile publice ar urma să participe primarul interimar, reprezentanții ministerului Sănătății și ministerului Mediului, S.A. „Apă-Canal Chișinău”, directorul Stației de Epurare, doi agenți economici, precum și reprezentanți ai Procuraturii și ai ministerului Afacerilor Interne.

Mirosul neplăcut care persistă în municipiul Chișinău și poluarea râului Bâc au devenit subiect de investigații pentru Poliție, Procuratura Generală (PG) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

PG a inițiat a două procese penale pentru elucidarea complexă a circumstanțelor, identificarea persoanelor vinovate și eventuala recuperare a daunelor cauzate, iar Ministerul Afacerilor Interne a dispus efectuarea controalelor inopinate la instituțiile publice responsabile și la întreprinderile private pentru a verifica în ce măsură aceștia respectă legislația în domeniul protecției mediului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *