Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Instruire a pacificatorilor Armatei Naționale:…

Instruire a pacificatorilor Armatei Naționale: militarii vor utiliza în cadrul antrenamentelor transportoarele Piranha

Militarii din cadrul Batalionului 22 de menținere a păcii „Căști albastre” vor desfășura activitățile de instruire la poligoanele Armatei Naționale, informează reprezentanții Ministerului Apărării, care menționează că tehnica militară urmează să se deplaseze din unitate spre centrele de instruire.

Instruirea, care va avea loc în perioada 10-14 aprilie, va cuprinde atât şedinţe teoretice, cât și practice, bazate pe scenarii specifice teatrelor de operații internaționale.

Principalele teme studiate se vor referi la tacticile, tehnicile și procedurile folosite de pacificatori în operațiile de menținere a păcii, inclusiv în timpul patrulărilor și pazei obiectivelor importante.

„De asemenea, militarii vor utiliza în cadrul antrenamentelor transportoarele de tip „Piranha-3 H” care se află în dotarea unității. În acest context vă informăm că tehnica militară urmează să se deplaseze din unitate spre centrele de instruire”, notează Ministerul Apărării.

Antrenamentele se desfășoară în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul curent.

Armata Națională a recepționat anterior două loturi de blindate Piranha din partea Germaniei, a câte 3 transportatoare. Donația conține în total 19 transportoare blindate „Piranha-3”.