Instituțiile media care activează în incinta Î.S. „Casa Presei” achită mai puțin pentru chirie

De la 1 octombrie curent, instituțiile mass-media care activează în incinta clădirilor administrate de Guvern achită taxe mai mici la chirie.

Conform unui comunicat emis de Guvern, 42 de companii jurnalistice amplasate cu sediul în Casa Presei, în centrul comercial „Soiuz” și în Clădirea nr. 180 din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt vor achita mai puțin cu aproximativ 400 de lei pe an pentru chiria unui metru pătrat de spațiu. Dacă până în prezent, prețul mediu anual pentru chiria unui metru pătrat constituia 1217 lei, din luna octombrie mijloacele mass-media vor plăti circa 811 lei.

Potrivit datelor, sursele de informare în masă închiriau spații conform coeficientului maxim de piață, în valoare de 1,5. Astfel, în baza ordinului emis a fost micșorat cuantumul coeficientului de piață de la 1,5  la 1,0 pentru perfectarea contractelor de locațiune între sursele media și Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova. Respectiv, au fost modificate contractele de locațiune pentru 42 de companii media, care acum vor plăti taxe mai mici la chirie.

Taxele la chiria spațiului au fost micșorate în urma unui ordin emis de către secretarul general al Guvernului, Andrei Spînu, la 9 septembrie curent. Decizia a fost luată în urma recepționării mai multor sesizări din partea presei, cu referire la prețurile exagerate pentru închirierea spațiilor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *