Prețuri mai mici la chirie pentru instituțiile media în incinta Casei Presei. Detalii

Secretarul General al Guvernului, Andrei Spînu, a semnat un ordin, ieri, 9 septembrie, privind reducerea prețului la chirie pentru instituțiile media în incinta cladirii Casa Presei.

Potrivit lui Spînu, o decizie în acest sens a fost luată după ce a primit mai multe sesizări din partea reprezentanților presei, cu referire la prețurile exagerate pentru închirierea spațiilor.

Astfel, potrivit documentului, urmează ca în termen de 30 de zile să fie modifice contractele încheiate anterior cu instituțiile media care își desfășoară activitatea în Casa Presei.

În Casa Presei, întreprindere aflată în gestiunea Cancelariei de Stat a Guvernului din anul 1994, îşi au sediul (în spații închiriate) 171 de entităţi juridice. Doar 27% sunt firme din domeniul mass-media – 44 de publicaţii periodice şi două agenţii de știri.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *